tisdag, november 02, 2021

Bytt till vinterdäck och massa annatPå väg till Falun och däckbyte hos min bror!

Hej på er! 

Alfons har varit lite krasslig, så det blev inget jobb idag, istället fick det bli VAB och en heldag tillsammans. 

Vi åkte till Falun för att byta till vinterdäck på bilen, så nu sitter det dubbade Nokian Hakkapeliitta 9 på runt om. På förra bilen hade jag odubbade och billiga däck, de funkade rätt bra det också, väldigt sällan jag varit i behov av dubbdäck, men när det följde med så var det lika bra att använda dom. Jag passade på att putsa på bilen en aning, fylla upp den med diesel och byta till gummimattor (tygmattor på sommarhalvåret). 

Bilen var utrustad med ett Defa-larm när jag köpte den. Känns onödigt och jag tror att det drar ur batteriet. Idag varnade den för dåligt batteri och start-stopp-funktionen brukar inte funka alltid, vilket kan indikera ett dåligt laddat batteri. Jag kör väldigt sällan med bilen och det har mest blivit korta vändor, vilket kan göra sitt till. Dessutom är den ju uppkopplad, vilket säkerligen drar lite batteri. Bilen har en display där jag ser om den laddar eller inte när jag släpper gasen, noterade idag att den inte laddar när Eco-programmet är inkopplat, då går den i friläge, medan den i alla andra lägen (Comfort, Sport och Sport+) laddar genom att inte koppla ur växeln. 

Har försökt leta efter information hur man kopplar bort larmet, men försöken har varit fruktlösa, troligen vill dom att auktoriserade verkstäder ska göra sådant. Nu står i alla fall bilen med CTEK-laddare och laddar utanför lägenheten:Jag slog på ett laddnings- och rekonditionerings-program på laddaren. Dock vet jag inte om jag törs låta den stå där över natten. Får nog köra den till parkeringen och sedan tillbaka med den imorgon igen så den får ladda klart, för att undvika gnäll från föreningen. 
_____

Vad gäller eventuell ADHD så verkar det segt. Varit och är på kartläggning en gång i veckan. Men för att dom ska göra en utredning ens så krävs det (enligt vårdcentralen) att man har någon form av funktionshinder. Det tycks inte jag ha som klarat av skolan, har jobb, inte har det rörigt/stökigt hemma, ordnad ekonomi och så vidare. Så jag vet inte jag. Känns som att många andra som blivit diagnostiserade klarat och klarar det? Igår fick jag i alla fall ta lite olika blodprover, varför vet jag dock inte, men dom ville kolla upp diverse värden. 
_____

Idag är det som vanligt vila när det är tisdag och jag har fastat till middagen. Imorgon väntar en ny dag med VAB, sedan när Alfons åker till sin mamma på eftermiddagen så ska jag bege mig ut på balkongen för nya stordåd!
_____

- Prenumerera gärna på min Youtube-kanal

- Kolla, gilla, kommentera på senaste avsnittet

- Skaffa Rocker-kortet med denna länk, följ instruktionerna och få 250 kronor insatt på kontot (jag använder bara detta kort nu)

- Skaffa Fello som mobiloperatör (Telias nät), använd denna länk och få en extra månad till halva priset 

- Kontakta mig om du behöver hjälp med träningsupplägg eller skidlektioner. Alternativt om du vill annonsera på bloggen: adam@adamsteen.se - 076 - 166 49 97

- Hör av dig om du har tips på jobb till mig 60-80%, skulle vara kul att byta bransch efter 5-6 år i skolans värld. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara att söka jobb som utesäljare, klarar man av att sälja sig som skidåkare och skaffa lite sponsorer kommer du kunna sälja vad som helst.

Dessutom oftast ett fritt jobb men chans till en okej lön

/Fd Skidåkare som är säljare

Adam Steen sa...

Det skulle faktiskt vara något!

Anonym sa...

Mmm, lite lurigt det där med screening för diagnos. På min sista träff sa de att de nog inte hade något att gå vidare med men som tur var nämnde jag att jag har svårt med sociala interaktioner och då hade de material nog för att gå vidare med en utredning. Idag har jag en NPF diagnos. Jag har även en krävande högskoleutbildning i bagaget så det ena behöver absolut inte utesluta det andra. Var noga med att lyfta hur du mår, att du har tänka att det vore bättre att jag var död tankar och att sömnen inte funkar. Dessutom har du ju i perioder otroligt svårt att starta igång med aktiviteter (träningen). Så ja du "klarar" av att betala räkningar, ta dig till jobbet och städa hemma men priset för att klara vardagen är att du inte kan sova, inte orkar träffa vänner och dras med suicidtankar. Jag vill inte klanka ner på dig och säga att du är dålig för det tycker jag inte, men när det gäller screening för diagnos så var inte rädd för att säga som det är. Att klara av något tror jag innebär att göra uppgiften OCH må bra samtidigt. Du klarar ju ovanstående MEN mår inte bra, så svaret på om du klarar av uppgiften är nej. Det hör till att lämna prover då vissa sjukdomstillstånd kan yttra sig lite som en NPF diagnos. Samma sak med droger. Om de inte går vidare med ADHD eller annan utredning så kanske en sjukskrivning och info om utmattnings-syndrom kunde vara aktuellt? Eller något för ångest-tillstånd? För sömnen skulle kanske melatonin kunna funka för dig? Är det insomning som är problemet så du har tex Melatan. Är problemet att du vaknar flera gånger per natt kan Circadin funka bättre. Både Melatan och Circadin innehåller melatonin. Melaton pytsar ut allt på en gång medan Circadin är en depå-tablett som skickar ut lite melatonin i taget under hela natten. Det är vanligt att personer med NPF-diagnos har svårt med sömnen och många har hjälp av melatonin. Tyvärr har Melatonin precis tagits bort från högkostnadsskyddet men alla vi som använder det hoppas att det kan få ingå igen inom en snar framtid då det är en väldigt dyr medicin. Summa summarum- jag tycker du gör det bra! Och du inspirerar mig! Tack för att du delar dina tankar och vardag. Vi kämpar på :-)

Adam Steen sa...

Precis. Är nog säkert delvis på grund av resurser och att det finns än mer akuta fall. Sant, får försöka lyfta det mer. Ja, vissa lediga dagar så kan jag sitta/gå runt i lägenheten i timmar innan jag kommer igång med träning. Precis, orkar inte träffa andra ens och är ofta på dåligt humör, samt är väldigt lättirriterad.

Tack! Trodde inte att du klankade på mig heller. Såna här kommentarer med vettig och saklig text uppskattar jag verkligen. Ja, kanske. Har känt mig närmast utmattad i perioder också. Precis, har tänkt att det kanske är något annat som spökar än just ADHD. Har testat melatonin, funkar inte direkt för mig tyvärr. Förr var det endast insomningen som var problemet, nu är det både insomning och att jag vaknar flera gånger.

Tack så mycket för din kommentar! Kul att höra! Vi gör det! :)