onsdag, oktober 20, 2021

Skierg-fail och löpbandHalvnöjd efter löpningen 
Missnöjd efter bataljen med min Skierg.


Godkväll. 

Får skriva om träning från denna sida idag. Min andra krånglar för vilken gång i ordningen.. Halvtrist må jag säga. Dessutom en aning dumt att ha sålt rättigheterna där för kommande reklamintäkter. Men jag försöker bygga upp denna sida också och dessutom i framtiden kan jag nog få loss min vanliga adress. 

Vi var inte jättesams idag, jag och Skiergen. Men jag har väl mig själv att skylla för dålig form. Jag är inte riktigt i fas känner jag, det är kämpigt det mesta i livet just nu, trots att jag egentligen inte har några problem. Jag tycker det är tungt mentalt att bara klara av vardagen, magen är inte på topp med en konstig känsla i den och allt därtill. Jag har säkert fått tjocktarmscancer då många symptom där stämmer in. Har jag det så har jag det och då blir det som det blir. Orkar just nu inte ens bry mig om det. Då förstår ni min likgiltighet. 

Passet idag var i alla fall ett klassiskt 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 minuter (1 minut vila), med ett mål om att sänka(/höja?) farten med en sekund varje intervall. Det gick ju såklart åt helvete, trots att jag öppnade första intervallen på 1,52 min/500m, vilket jag trodde var en säker sak. Första intervallen kändes skitlätt, den tredje började bli jobbig och på den femte så failade jag. Men istället för att ge upp fullständigt så ändrade jag målet till att kämpa så gott jag kunde och att försöka ha snabbare snitt på varje intervall, det lyckades i alla fall:I januari startade jag på 1,50 och klarade alla sänkningar. Men det är en bit kvar till januari. Jag har ju ganska nyligen varit sjuk i åtta dagar, innan det så har jag tränat något mindre än förra året när jag tränade som en dåre, då var jag sjukt duktigt (under sommaren) att inte äta något onyttigt och var samtidigt i min livs löpform. Sedan dalade den formen. Så i år får förhoppningen istället vara att få en stigande formkurva. Vi kan ju alltid hoppas. 

Före och efter intervallerna så körde jag fem minuter i sub 2,00-tempo. Hela passet på motstånd 8. 

Delmoment två i träningen blev löpband:

5 minuter @ 0%, 15 km/h

35 minuter @ 10%, 10 km/h

5 minuter @ 0%, 15 km/h

Här kändes det i alla fall okej och kontrollerat. 

Ha en fin kväll!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena! Har du lyssnat på Olsson och Wiklund pod någon gång?
Jag var på ett föredrag med Johan Olsson häromdagen- riktigt bra!
Funderade på om mental träning kanske kunde vara något för dig?
Ett tips jag plockat upp är att utvärdera varje träningspass genom att svara på frågorma:
Vad gjorde jag bra?
Vad kan jag göra bättre?
Hur ska jag göra det bättre till nästa pass?

Tanken med det hela är att styra in hjärnan på att se det som är.bra och vad som faktiskt går att påverka. Det som är gjort går ju de fakto inte att göra något åt, förutom att älta och det leder sällan till något gått. Jag jobbar själv med att bli bättre på ovanstående. Att skriva ner med penna och papper verkar också ge mer effekt än att skriva det i telefonen.

Heja på Adam!

Adam Steen sa...

Hej.

Yes, brukar lyssna på den! Men det var ett tag sedan dom släppte någon ny va?
Det tror jag absolut det vore!
Bra frågor faktiskt! Tack för tipsen! Skrev ner dom nu.

Tack! Heja på själv! :)

Anonym sa...

Det kan nog stämma att det var ett tag sedan de släppte någon ny, jag har nyss börjat lyssna och börjat med den allra första så jag har ju fortfarande många kvar att lyssna på. Det svåraste med mental träning verkar vara att komma ihåg att göra det! Kör hårt!

Adam Steen sa...

Precis! Ja, så är det verkligen :) tack detsamma!