tisdag, oktober 12, 2021

Raderat Avanza-appen, ADHD(?), livetBilen
Under de två senaste dagarna så har jag putsat på Benzen. Jag har fått hem olika bilvårdsprodukter från SC Styling, mestadels från märket Tershine. Fint att få bra puts på bilen. Det bästa jag vet är att bilen bara står still på sin parkering, nytvättad och fulltankad. Då mår jag som allra bäst. 

Börsen 
Strax innan jag drog igång gårdagens första pass så såg jag i callen att nya nedgångar väntade i mina innehav. Jag gjorde då en radikal handling och raderade min Avanza-app från mobilen. Sedan dess har jag inte läst någonting i placera-forumet, på Twitter, i Discord eller i de Facebook-grupper jag är med i. Jag orkar inte längre bry mig i den ständiga nedgången. En bra bit över miljonen ner från ATH och det bara fortsätter. Jag har ju bestämt mig för att vara långsiktig och jag sitter i bolag jag tror på. Så nu får jag helt enkelt bara sitta på händerna och ha is i magen. Att leta i alla nyss nämnda forum efter folks teorier och tankar, samt att kolla på röda siffror dag ut och dag in tär på psyket något jävulskt. Vi får se hur länge jag klarar att hålla mig borta. 

ADHD
Jag har en tid misstänkt att jag kanske har någon diagnos, kanske ADHD. Ständigt rastlös, orolig, svårt att vara still, svårt med fokuseringen, lätt att brusa upp och så vidare. Så igår var jag på ett första möte på en vårdcentral för att försöka nysta i vad det är som kan spöka för mig. Det hade varit skönt att få lite svar på saker och ting. För just nu har jag inte så stor glädje i livet tyvärr. 

Jobb/sysselsättning
Nu när mina innehav går ner och en av mina få tryggheter i livet (mitt sparkapital) minskar i en rasande takt så uppkommer det såklart mycket oro. Både oro över nuet och framtiden. Ska jag gå upp i tid på jobbet nu? Hur ska jag göra framöver? Jag har bara jobb till nyår, men troligen till skolavslutningen i juni, sen då? Jag vet inte vad jag vill i livet ens. Men jag vill ju samtidigt inte jobba för mycket, för att kunna träna också. Inte lätt alltså. 

Dagen
Idag så vaknade jag upp till ett riktigt kyligt landskap med två plusgrader. Usch, nu är kylan här alltså. Då det är tisdag så vilar jag ju som vanligt också. Planen efter jobbet är att ta en liten promenad bara. Det blir nog inte så mycket roligare än så idag. 

Övrigt 
- Prenumerera gärna på min Youtube-kanal 

- Skaffa Rocker-kortet och få 500 kronor insatt. Använd denna länk. Jag kommer i fortsättningen bara använda detta kortet då det är gratis och genererar cashback på allt man handlar på. 

- Byt mobiloperatör till Fello med denna länk och få en extra månad med halva priset.

- Hör av dig till mig (adam@adamsteen.se - 076-166 49 97) om du vill ha hjälp med träningsupplägg eller skidteknik, eller om du vill annonsera på bloggen. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt bra drag av dig att radera Avanza appen!
Jag har själv en NPF diagnos som jag fick i vuxen ålder. Kan vara skönt att få förklaringar. Jag tycker att du gör det riktigt bra med allt du tar dig för. Älskar att läsa dina inlägg och följa din vlogg. Jag tycker om att putsa på min bil jag med. Jag har en V70 från 2002. Den har gått drygt 34 000 mil. Är riktigt nöjd över att den är bland den äldsta bilen på parkeringen men lätt finare i lacken än grannarnas bilar som är betydligt nyare än min. Även om jag såklart inte gillar när något krånglar med bilen så ger det en enorm tillfredsställelse att kunna byta ut en trasig del och få den att funka sen. Först lite detektivarbete på diverse forum för att lista ut vad som kan tänkas fela. Sedan research på Youtube för att se om det är görbart att fixa det själv. Och tänker på alla tusenlappar jag sparar genom att fixa själv, plus att jag får lära mig mer om bilar under tiden. Ha det gott Adam!

Pappa-Stak sa...

Pappa-Stak kikar in lite...bara för att kommentera kommentaren här ovan, fyfan vilken fin kommentar...det finns fortfarande fina människor på vår planet, tack!

Adam Steen sa...

Tack och tack! Kul att höra! Vi får kämpa vidare :)

Kul pappa-stak! Saknar dina kommentarer!

Anonym sa...

Jag tycker det låter som att du har för mycket investerat på börsen kontra utanför, lätt åtkomligt, på ett sparkonto i buffert. Att döma av dina humörsvängningar och att du är orolig över framtiden låter som att du borde ha större buffert på sidan om. Det klassiska citatet "investera bara pengar du har råd att förlora" är rätt bra att hålla sig till.

Adam Steen sa...

Jag tycker att du kan dra åt helvete.