fredag, oktober 01, 2021

Långpromenad igårBjusan. Lugnt, stillsamt och snart mörkt. 


Tja! 

Igår tog jag en riktigt lång promenad på nästan tre timmar. Gick upp till Bjusan som ni ser på bilden ovan. Mysigt att gå i min ensamhet i regnet. Mot slutet blev det mörkt också, men jag hade en pannlampa med mig som backup. Skramlade ihop nästan 30 000 steg under gårdagen, så helt stilla är jag inte. 

Inatt var första natten på en vecka som jag inte tog nässpray innan läggdags. Har tagit en spray i ena näsborren innan. Tycker det är lättare att sluta med sprayen om jag endast kör i ena. Skönt att slippa den dock, väldigt lätt att bli fast i det träsket annars. Jag kör fortsatt med tejpad mun när jag sover och har så gjort sedan slutet av juli förra året. Det har hjälpt mig mot min tidigare nästan ständigt täppta näsa. Det ska tydligen vara bra för en massa andra saker också. 

När jag vaknade idag så kände jag mig lite sämre igen. Inte helt bra i näsan, samt fortsatt slem i bröstet. Så att träna verkar inte vara något jag är redo för ännu. Trist som fan, men vad gör man. Kliver in på åttonde vilodagen nu. Piss. Mest är jag nog ändå stressad över de uteblivna timmarna för träningsdagboken. Men det ska jag ju försöka strunta i, det viktiga är ju fortsatt bra pass sen när jag kan träna. Bara att vila ut och sen försöka lägga en bra plan med fina pass. Ser fram emot att få plåga mig på balkongen sen!

Efter jobbet idag så ska jag hämta mig kära Alfons, det ser jag fram emot!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Adam!
Kollade precis på senaste vloggen.
Du har verkligen blivit grym på att redigera!
Det långa introt var supercoolt med alla de olika kameravinklarna och hur du klippt ihop dem.
Håller med om att börsen är svart nu. Jag började i somras så är helt ny. Mina innehav kan gå bra för själva företaget men icke för aktien. Antar att det bara är att sitta på händerna och invänta bättre tider. Jag har slutat kolla för att inte bli nedlslagen, det är ju ändå tänkt som en långsiktig investering.
Jag har några frågor angående träning. Har inte gått skidgymnasium. Läser man Skidförbundets "Blågula vägen" så finns det ju en plan för hur vi ska få fram bra skidåkare med när i ålder det är bra att fokusera träningen på olika saker osv. Men hur skulle du rekommendera en som är född samma år som du och som vill bli en bra skidåkare med antal timmar osv. På skidgymnasium finns det ju en plan för ökning av timmar/år och så men hur gör man när man börjar som vuxen? Man tål gissningsvis inte lika mycket träning som en tonåring full av tillväxthormoner, men jag har ambitionen om att kunna träna varje dag men blir ju sliten emellanåt. En annan fråga, kör du med samma stavar på rullskidor som på vintern förutom byter truga eller har man "fulstavar" på rullskidor? Kan man "förstöra" stavarna genom att åka mycket rullskidor med dem?

Adam Steen sa...

Hej.

Tack för det, kul att höra :)

Okej, jag förstår. Ja, samma här. Precis. Har inget dåligt fundamentalt hänt i aktien så kommer det vända. Så länge kan nissarna som håller på med teknisk analys leka med sina idéer.

Hmm, svårt att säga. Det beror helt på hur du tränat tidigare, alltså din bakgrund. Dessutom vad du har för mål, hur mycket du kan träna tidsmässigt osv. Skicka mig ett mail på adam@adamsteen.se så kanske jag kan hjälpa. Kanske skulle vara intressant med något träningsupplägg? Skulle inte rekommendera att träna varje dag, snarare 5-6 dagar i veckan.

Jag kör med olika par. Men samma modell och samma längd. Kör med träningssstavar på rullskidor, ett annat par för träning på skidor och 2-3 ytterligare par som bara används på tävling. Jag själv inbillar mig att stavarna kan bli lite mjukare om de används ofta på träning och asfalt. Om det stämmer är oklart. Dock så utsätts träningsstavarna för risker att gå sönder såklart, så jag väljer att ha detta upplägget.