måndag, augusti 23, 2021

Tips om hur man skaffar inlänkar till sin hemsida

 


Inlänkar är länkar som går in till din hemsida, från någon annan hemsida. Motsatsen är utlänkar, länkar som går till andra hemsidor och som finns på din hemsida. För att få fler besökare till din hemsida är det viktigt att det finns sätt för användare att komma till din hemsida. Ett viktigt sätt är via inlänkar.

 

Vad man bör göra

Det finns många sätt att skaffa inlänkar till din hemsida. Ett sätt är att skriva gästinlägg på andra personers hemsidor. Detta är framför allt vanligt bland bloggare. Skriv en artikel om sådana ämnen  som är relaterade till det din hemsida handlar om på en annan hemsida, och lägg in länkar till din hemsida i den. På så sätt får du samtidigt en chans att presentera och göra reklam för din hemsida. En annan metod är att försöka lägga upp bra information, till exempel i form av diagram eller artiklar, på din hemsida. Då kommer andra innehållsskapare att vilja använda din information som källa, och därmed länka till sin hemsida när de redovisar sina källor.

 

Vad man inte bör göra

Många experter är överens om att det inte bara gäller att få mycket trafik till sin hemsida, utan att även se till att det är rätt typ av trafik. Att bara ha robotar som besöker din hemsida gör ingen nytta, oavsett om det är försäljning, bloggning eller något helt annat du är verksam inom. Det gäller att locka riktiga användare, människor, som kan tänkas vara intresserade av det du publicerar på hemsidan. Ett vanligt sätt att skaffa mycket trafik, som däremot kanske inte är av särskilt hög kvalitet, är att bygga ett stort antal så kallade satellitsidor. Dessa är sidor som man bygger endast i syfte att publicera länkar till ens huvudsida.

Inga kommentarer: