tisdag, juli 06, 2021

Trött, öm, vila och mys



Nöjd kille på farfars fyrhjuling. 


Denna maskin har varit med länge. Jag minns en gång för många år sedan när min bror körde denna och eventuellt pressade den en aning för hårt så motorn rasade. Han ställde in den i förrådet igen och hoppades på att den skulle laga sig självt tills pappa skulle använda den igen. Tyvärr så gjorde den inte det.

Vi var ju till stugan igår över dagen. Jag tränade och Alfons hjälpte till med diverse göromål där. Precis när jag tränat klart så kom det en rejäl regnskur. Det hindrade dock inte mig från att ta årets andra bad i Flosjön. 

Efter träningen så var vi kvar ett tag till. Alfons lekte och jag försökte stretcha ut min ömma lekamen. Jag brukar endast stretcha vid tillfällen när jag har ont i kroppen. Eller stretcha är väl kanske fel benämning, snarare att jag trycker på ömma punkter med bandyboll och foamroller. Just nu är jag inne i en period där jag har småont överallt. Så det är välbehövligt. Det har blivit en del hårda pass på slutet, vilket jag tror är anledningen till smärtan. 

Jag tänker ändå försöka träna på hårt hela sommaren när jag är ledig. I höst när jobbet börjar igen så får jag försöka tänka efter lite mer när jag tränar. Tanken är att lägga in lite lugnare veckor emellanåt, samt träna lite mindre än förra året, det för att ha lite mer ork kvar i tanken när jag ska tävla i vinter. Det blev lite för tufft förra året. 
_____

Idag är jag ledig från träning och hänger med alfons hela dagen. Det är välbehövligt för oss båda. Jag har varit sjukt trött och sliten hittills idag. Sovit dåligt två nätter då jag blivit väckt av Alfons och haft svårt att somna om. Han rör sig som en virvelvind i sängen, så jag har lagt mig i soffan för att kunna få en lugn sömn. Jag har blivit bortskämd med att sova ensam i min dubbelsäng. Bävar för den dagen jag träffar någon och sen eventuellt ska bo med människan, jag behöver nämligen helt still och lugn för att kunna somna. Men det där ger sig nog när det väl händer och som det ser ut nu lär det nog inte ske heller då det är helt torrlagt på den fronten. 

Planen idag är att ha en lugn dag och låta Alfons bestämma vad han vill göra. Det brukar bli lekplatshäng och cykling. En lagom aktivitet idag!

Vi hörs!

Inga kommentarer: