lördag, juli 10, 2021

Bakning, vikt, sömn och livet



I onsdags ville Alfons att vi skulle baka en ”hundkaka”. Jag hittade dock inget som passade mina begränsade bakningskunskaper, det mesta var tårtor och liknande, så det fick bli snickerskaka med ett ditmålat ansikte. Alfons verkade dock lika nöjd ändå. Undertecknad var även han nöjd när jordnöttssmaken fyllde mitt glupska gap. Nöjdheten förbyttes dock till ett lätt äckel och självhat ju närmare slutet av kakorna jag kom. Det ska dock erkännas att jag i år inte alls varit lika restriktiv och hård med att hålla mig ifrån godsaker och socker. Jag har försökt, men inte riktigt haft den mentala styrkan och viljan som krävs. Så denna sommar har jag legat kring 72-73 kilo, istället för 70-71 som förra sommaren. Känns ändå som att jag kan leva med det. Men vem bryr sig egentligen, förutom jag?

Dagarna för min del är ganska inrutade och i princip allt handlar om träning när jag inte har Alfons. Jag har försökt gå upp i skaplig tid, eller i alla fall ställa klockan tidigt, för att sen hålla mig vaken. Det har ändå funkat okej. De senaste nätterna har jag dock sovit dåligt igen, denna gång på grund av att det varit galet varmt inne i lägenheten. Varmt när man ska sova är den enda nackdelen med sommar som jag ser det och så ormar då. Inatt gick jag ut till vardagsrummet och sov i soffan, där var det en aning mindre hett än i sovrummet. Tänk att min soffa blivit någon form av tillflyktsort för mig när jag inte kan sova. Klockan var närmare 02 innan jag kunde somna, så jag ställde klockan på 09 istället för 08. Kände att jag behövde den extra timmen med sömn. 

Nu har jag skrotat omkring i lägenheten, ätit frukost, plockat och grejat. Strax börjar uppladdningen inför dagens träning: löpbandsintervaller. Tidigare i veckan så var planen cykling, men regnet står som spön i backen, så det utgår. 

Denna helg så är Alfons med mina föräldrar på en resa till Nynäshamn. Så det är jag själv hela helgen med min träning och mina tankar. Skönt ändå att vara ensam i lugn och ro. Men samtidigt lite långtråkigt också. 

Hoppas ni har en fin helg i regnet!

Inga kommentarer: