torsdag, juli 29, 2021

Reset av kroppen med fasta, axeln funkar(?), omviktning i portföljen, mm



Alfons på en låtsastiger på Orsa rovdjurspark. Egentligen tycker jag inte om att finansiera djurparker med tanke på djurens bästa. Men jag har i alla fall en känsla av att just Orsas djurpark gör det bästa dom kan för djuren. 



Hej på er!

Efter mina fyra dagar vid sommarstugan med ett mer ”normalt” Svensson-leverne så är jag tillbaka i rutinerna igen. Jag vilade tre hela dagar, drog axeln ur led och åt godsaker som om det inte fanns någon morgondag. Allt detta till trots så intalade jag mig själv att det är bra för mig och att jag snabbt kommer åter tillbaka igen. Nu är jag här och det verkar som att jag inte tappat alltför mycket! För mig så handlar det om att försöka slappna av och acceptera att allt inte jämt går enligt planen. Jag tog en ”reset” av kroppen genom att fasta 45 timmar, under denna tid sprang  jag ett pass på tre timmar och stakade ett på fyra. Vägde in mig igår på 70,4 kilo efter det passet! Ingen skada skedd med andra ord. Även om vågens siffror inte direkt berättar något om fysisk eller psykisk form. 

Vad gäller axeln så funkar det att staka, cykla och att springa. Allt jag behöver alltså. När det kommer till min vanliga styrka så får jag försöka anpassa den en aning. Jag ska också försöka ta tag i lite rehabilitering av axeln, det med hjälp av mina gummiband. Tänker att det mest är rotatorkuffen som behöver stärkas upp. Som tur är så funkar just stakning bättre än både skate och diagonalåkning. Rörelsemönstret i stakrörelsen är ganska begränsat vad gäller arbete med axeln. 

När det kommer till börsen så har jag viktat om en liten smula bara. Jag har sålt av en sjättedel av mitt innehav i Embracer. Mest för att få bort belåningen av portföljen. För de pengar som blev över så tog jag in ett nytt innehav: SEB och ökade på med några fler Evolution. Jag tror att svenska banker kan få en uppsving under hösten och in i nästa år. Samt även ge en del fina utdelningar. Det blir också en lite mer passiv strategi och just nu ligger belåningen på 1,3%, det gör att jag sover lite bättre på nätterna också. Största innehav är fortsatt Embracer (48%), följt av Evolution (22%) och Spiltan aktiefond investmentbolag. Hoppas på förvärv och bra rapport i Embracer framöver. 

Imorgon ska jag besiktiga min bil. Jag tror att vi har fått till bromsen och att bilen går igenom. Därefter ska jag nog försöka köpa mig en ny bil någon gång under året. Håll tummarna!

Nu väntar ett intervallpass på löpbandet. 

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena pajas!
Hur går börsen?😂

Adam Steen sa...

Bättre än för dig iaf. Din satans horunge.

Anonym sa...

Jisses. Sök hjälp.

Adam Steen sa...

Tack detsamma. Eller tycker du att det är ett vettigt beteende att kommentera anonymt och vara skadeglad? Kontakta mig personligen istället och berätta vem du är.

Anonym sa...

Börsen är verkligen inte din grej. Varför kör du inte bara på indexfonder? Vore väl bra för någon som är så mentalt ostabilt som du?

Adam Steen sa...

Haha. Skriv till mig direkt istället: adam@adamsteen.se och sluta var anonym.

Anonym sa...

Tuff du är som raderar dina svar 😂

Adam Steen sa...

Det var Google som modererade din idiot.

Anonym sa...

Haha! Bra att de städar upp efter dina utbrott. Hur går börsen då?

Adam Steen sa...

Tycker du att det är ett vettigt beteende att vara skadeglad?! Skriv till mig privat, eller dra härifrån.