tisdag, juni 29, 2021

Vaccinerad, punktering och nytt försök med bilen



Fiske från flotten med Alfons i lördags 




Vattenskoter med min bror. Det kanske kan låta roligt, men jag är allt som oftast livrädd. Fullgas, hopp i vågor, svängar och så vidare. Har åkt med honom och flugit av vid flera tillfällen förr om åren. Så det sitter kvar som en skräck. Men när vi bara åker lagom fort framåt så är det ganska trevligt. Det här med motorer är inte riktigt min kopp av te. 




Drog Alfons runt i fäboden några vändor på hans traktor. 




Fint med vatten. Flosjön heter sjön. 




Hade en bokad tid för vaccinering igår klockan 12,28. Jag hann inte in till 12,28… 




Nervös inför insprutandet av ett chip från regeringen.. Skämt åsido. 


Hej på er! 

Igår var det full rulle. Först träning i tre timmar på rullskidorna. Sedan tog jag cykeln ner till stan för att vaccinera mig. Jag känner inget av det mer än att jag har lite ont i armen. Jag förstår inte varför armen gör ont av detta? Är det på grund av nålen eller medlet? När man tar blodprov i armvecket så vill jag minnas att det inte gör ont, så det måste ju vara vaccinet som gör att det värker? 

På eftermiddagen så tog jag cykeln till Biltema för att köpa en pryl till min bil inför ett nytt försök att laga handbromsen. Därefter cyklade jag vidare till Willys för en stor mathandling. Jag hann sedan cykla ungefär 500 meter innan jag märker att jag har punktering fram. Ridå. Klockan är 17,30 då och jag har cirka två kilometer hem. Istället för att bli förbannad så går jag det snabbaste jag kan hem, skruvar av framhjulet på cykeln, springer till bilen och kör till cykelcentrum. Kliver innanför dörrarna på affären 17,56, fyra minuter till stängning. Får tag i två nya däck och slangar till cykeln efter bra service från personalen där. Lika bra att byta allt då däcken använts sedan 2017. Nu sitter det nya sulor på pendlarcykeln, en bra investering som jag snabbt sparar in med tanke på att jag dagligen använder den. 

Idag så ska jag och Alfons åka till mina föräldrar för att försöka fixa min bil igen. Hoppas vi får till handbromsen nu, sedan ska den besiktigas och förhoppningsvis säljas snart. Vill bara att Embracer ska vakna till lite, så jag kan skala av det innehavet. Men det lär väl aldrig hända.. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vaccinet sprutar man ju in intramuskulärt dvs in i muskeln. Det blir ju då ett litet trauma ungefär som träningsvärk.

Å andra sidan är det ju ett ganska stort chip som ska in (det s.k Löfven-chipet). Fördelen är ju också att man då på köpet blir en levande 5G-mast vilket ju aldrig kan vara fel (aldrig dålig mottagning). En del får också magnetism insprutat har jag läst på internet vilket inte heller låter så dumt... :)

Adam Steen sa...

Sant!

Haha, precis! Riktigt bra ju :)