onsdag, juni 30, 2021

Bil bortskänkes.



Här ser ni hur höger sida på min bil ser ut. Den fungerar som den ska. Delen som sitter mellan bromsbackarna som någon form av klack är borta på vänster sida. Den försvann någon gång för något år sedan när hela fan rasade ihop då jag åkte hem till mina föräldrar. Skiten hade rostat ihop, när jag sedan körde så blev allting smält och till en flytande massa. Vi har bytt bromssköld så att backarna ska kunna sitta bättre, belägg, fjädrar, vajer och så vidare. Men just den där klacken som håller bromsbackar och saxen (rostiga delen mellan fjäder och klack) har vi inte hittar någonstans. Delen finns inte ens beskriven, då har jag ändå lagt ner åtskilliga timmar letandes. 

För någon vecka sedan provade vi att sätta ihop allt utan den där delen, det slutade med att fjädrarna till backarna gick av. Igår höll vi på hela dagen med att försöka modifiera olika metallbitar för att få dit. Men vid 19,30 så gav vi upp och lät det vara som innan, alltså utan broms. Nu är det ju bara handbromsen såklart, den vanliga fungerar. Men min bil måste besiktas innan den sista juli, annars blir det körförbud. 

Jag blir otroligt stressad och på dåligt humör av detta. Det tar onödigt mycket energi från mig som redan innan är stressad och lättirriterad. Snart skiter jag nog i bilen helt, skänker bort den och köper en ny utan att bry mig. Just bilproblem är bland det värsta jag vet, för det är både jobbigt och svindyrt. 

Planen är ju att få bilen klar och besiktigad. Sen hade jag ju också hoppats på att Embracer kan ta fart så att jag har lite mer kapital att röra mig med. Men innan det blir åka av i den kursen så hinner jag nog förverka ett otal antal bilar. Det känns nästan som när jag ägde luftslottet Oasmia och ständigt väntade på uppgång. Här är dock skillnaden att det finns substans i bolaget. Men om vi inte får till det med min skitbil snart så kapitulerar jag och cashar en nyare rakt av. 

Jag äger ju en Mercedes C220 från 2009. Tanken är ju att köpa en nyare bil av samma modell, kanske årgång 2016-2018. Jag är ju egentligen nöjd med bilen i stort och jag gillar ju Mercedes. Men ibland har den dumma tanken att köpa en kanske ett år gammal bil från något billigare märke för att slippa reparationer, men frågan är ju hur bra det är i längden.. Tror ju ändå med en dåres envishet att Mercedes är bra kvalitet, skapligt andrahandsvärde och det är ju ändå favoritmärket. 

Så gårdagen blev ingen höjdare med en hel dags jobb med bilen, sedan stress hem för att hinna lägga Alfons, samt laga mat och därefter se Sverige bli besegrade av blåbärsnationen Ukraina i fotboll. Nåväl, det hade kunnat vara sämre. 

Inga kommentarer: