tisdag, juni 15, 2021

Uppdatering, skadebekymmer och dålig sömn







Älskade, kloka, snälla och fina Alfons. 


Hej kamrater. 

Nu är det tisdag och det innebär jobb. På torsdag gör jag den sista dagen på lång tid framåt. Jag skiftar lite i tanken hur jag tänkt göra. Nu är jag inne på att försöka börja jobba i oktober ändå. Har fått halvt klart med ett jobb där jag inte behöver jobba heltid. Där har jag en idé just nu om att jobba två dagar den ena veckan och tre dagar den andra. Beroende på hur jag har Alfons. Detta skulle ge mig tillräckligt med pengar för att gå runt varje månad och således slippa ta från portföljen. Det känns ändå en aning tryggare. Jag kommer få mycket fritid och har möjlighet till bra träning. 
_____

Som vanligt på tisdagar så fastar jag till middag, vilar från träning, cyklar till Alfons dagis för att hämta honom och försöker ta en promenad på min rast. En aktiv vilodag med andra ord. 

Jag tror det är bra att vara aktiv även när man inte tränar. Kroppen behöver det. För slår man ut hur mycket man ändå sitter på en dag så blir det nog ganska mycket för de allra flesta. Jag har ju tidigare varit inne på det här med aktivering av gluteus och höften. Ett problem de flesta har med tanke på allt stillasittande. Kroppen har problem att aktivera gluteus, höftböjarna drar ihop sig och många får ont i främst ryggen. 

Jag har nu även ”hittat” en ny muskel via idogt googlande, nämligen: psoas. Jag tror den gör så att jag har känning i mitt löparknä. Min höft känns nämligen spänd och den knäpper emellanåt när jag vrider in foten. Så nu kommer jag förutom fokuset på att aktivera höften även rulla ut psoas med foamroller och bandyboll. Hoppas det hjälper. 

När jag filmar och tar bilder på mig när jag springer så ser jag även att mitt löpsteg blir lite långt och dessutom sätter jag i hälen först. Det ska jag försöka arbeta bort genom lite högre frekvens i löpningen och ovan nämnda gluteus-aktivering. Jag har i princip aldrig tänkt på löpteknik förr, trodde att jag sprang okej. Men nu har jag som ni förstår fått upp ögonen för det. Kanske har jag kvar ett lite längre steg från när jag var medeldistanslöpare och då kunde behärska det steget bättre. Vem vet. 

Jag har även märkt att jag har småkänningar lite här och var i kroppen. Så med åldern gäller det att försöka parera alla kroppsliga bekymmer på bästa sätt. Skönt då att vara skidåkare och kunna träna många olika sporter. 
_____

Den senaste tiden så har jag sovit dåligt igen. Jag har under hela livet haft problem med den första insomningen. Men därefter kunnat sova natten igenom och skulle jag vakna så somnade jag lätt. Numer har jag även lätt att vakna på nätterna och svårt att somna om. Det är någonting inom mig som stressar mig och som gör mig lätt orolig. Jag vet dock inte vad. Förhoppningsvis blir det bättre när jag får en lång semester. Vi får hoppas på det i alla fall!

Ha en fin tisdag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips om man har svårt med just insomning är att prata med sin läkare om att få Melatonin (läkemedlet heter melatan) utskrivet.

Adam Steen sa...

Det har jag redan. Hjälper ej