tisdag, juni 01, 2021

Stoppa sosseriet

Mysig dag med Alfons i lördags som avslutades med häng på balkongen. Inte i träningens tecken denna gång. 


I söndags var vi förbi Lugnet och kollade på cykeltävling. Alfons hade dock fullt upp med annat. 
Har köpt lite nya bilvårdsprodukter för mina checkar som jag får hos OKQ8 för att jag använder mitt VISA-kort som är fritt från avgifter. Spartips! 


Hej på er. 

Vill försöka undvika att skriva om politik, brukar oftast bli en massa gnäll och skit, men igår såg jag att sossarna hade kommit med ett antal nya förslag till skattehöjningar. Jag personligen kommer aldrig rösta på sossarna och har aldrig gjort det heller. Jag förstår att kalaset för Coronan lär betalas och jag förstår att man måste betala skatt (även om jag avskyr det). Men just att betala ens ett öre i skatt för redan skattade pengar på exempelvis ISK-kontot tycker jag är helt befängt och förkastligt. Att hög belåning och konsumtion premieras högre än sparande anser jag är sjukt. Att jag tar ansvar för min framtid och pension för att spara mina redan skattade pengar, istället för att slösa dom tycker jag är en vettig grej att göra och då vill jag inte bli bestraffad för det med sämre villkor och högre skatter. Jag är faktiskt inte främmande för att flytta till ett annat land i framtiden, om allt praktiskt går att lösa på ett smidigt sätt. Nu hoppas jag först och främst att dessa förslag inte går igenom och därefter att SD, M och KD tar över rodret och styr skutan i rätt riktning för detta land. Må konservatismen krossa socialismen.  Önska går ju alltid! 
_____

Vanlig tisdag idag med jobb, fasta, promenad, vila, cykel till Alfons dagis och lugn kväll. Solen lyser och sommaren står för dörren. Det går att ha det sämre, bättre också för den delen, men den biten lär jag hitta inifrån. 

Ha en fin tisdag mina blåa vänner!

2 kommentarer:

Kalle sa...

Du har helt rätt angående sparande vs lånande! Men annars är vi inte ense 🙂

https://youtu.be/OYd7wZ0TNn8

Adam Steen sa...

Okej. Utveckla. Trodde min sida var förskonad från sossar. Men icke.