torsdag, juni 03, 2021

Ny bilstol, bokat vaccinering, skaffat pass, gratispengar och sparskola






I tisdags så bytte jag ut den gamla bilbarnstolen till en bältesstol för Alfons. Den gamla var en bakåtvänd variant som jag hade bakom mig, då jag behöver fälla ena sätet för skidor och annat. Nu har han en smidigare variant som är lättare att flytta. Blev perfekt! Vad stor han blivit. Vi passade också på att tvätta bilen. Som läget är nu utan jobb så kanske jag behöver behålla min ett tag till, skit samma egentligen, den är ju fin och i bra skick. 

Jag har även passat på att boka tid för Covid-vaccinering:




Är dock lite nervös inför biverkningarna, jag vill ju kunna träna. Men jag tog en tid på en måndag så att jag kan träna innan och jag brukar vila på tisdagar, så förhoppningsvis blir det bra till onsdagen. 

På ämnet ”ta tag i saker” så har jag även varit här idag: 




Jag noterade att mitt oss går ut nu i juni, så det var lika bra att beställa ett nytt. Såna här saker brukar jag tycka är jobbigt att ta tag i. Men vad mycket smidigare allt blir bara genom att cykla, istället för att ta bilen. Så jag parkerade cykeln utanför, gick in för att fixa passet och sedan vidare till jobbet. Fem minuter tog det, inte så farligt det inte. 

Tidigare har jag ju varit så nöjd över att jag tagit bort mitt Visa-kort hos Nordea, för att använda en gratisvariant hos OKQ8 och på så vis sluppit kostnader  hos Nordea. I september ska dom ändra så att deras vardagspaket kommer kosta 29 kronor i månaden, oavsett om man har kort eller ej. Jag som ogillar kostnader tog genast tag i saken och letade upp alternativ. Det jag hittade som var gratis om man ej behöver ett kort är Skandiabanken. Så nu har jag satt igång en flytt från nordea till Skandia. Småpengar kan tyckas, men det blir mycket i längden. 

I samma ämne kring att spara pengar så har det rasslat in en del inbjudningar från Fello på folk som använt min länk. Fello har Telias nät till ett mycket billigare pris. Tecknar man ett nytt abonnemang så erhåller man halva priset i två månader + 50 GB som startbonus. Använder man denna kod så får man en månad ytterligare till halva priset. 

En till grej på ämnet gratispengar som kanske är lite krångligt att förklara här, men jag försöker. Köper man Kinneviks teckningsrätter idag så erhåller man en rabatt på nästan 10% inför ombildandet till Zalando-aktier. Räkneexemplet som framförallt Börspodden tar upp i senaste avsnittet (cirka 25 minuter in) är att man köper 143 stycken Kinnevik IL och får då 28 stycken Zalando-aktier. Den risk som finns (som jag förstått det) är att man under en tid på någon vecka sitter låst med kapitalet under ombildandet till Zalando. Jag gjorde ett köp i alla fall. Men detta är inte några rekommendationer, gör din egen analys. 

Efter jobbet idag så väntar ett lugnare stakpass på rullskidorna. 

Vi hörs!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Shoo! Hur klarar du och många andra rullskidåkare era händer när ni kör utan handskar? Har du något tips för att undvika blåsor och sår, eller har jag för klena händer helt enkelt??

Adam Steen sa...

Tja. Sen jag slutade med handskar så har det blivit mycket bättre. Det är mitt svar. Sen beror det nog en del på att jag åkt rullskidor i många år och säkerligen på vilka handtag eller remmar man har :)