fredag, april 09, 2021

60 min hård stakning, med oplanerad extrasväng



Här står jag i en busskur och skäms. 




Lite mer tillfreds här. Men vänta nu.. Andra kläder än på bilden ovan? Men från samma pass?! 


Hej på er. 

Näst sista planerade passet på detta träningsår, check. 

Jag skulle köra 60 minuter rakt av idag, hade inte fantasi och eller lust för den delen till något annat. Jag var lite ”wild and crazy” och tog mina Elpex 3 dagen till ära. Stack ut och började värma upp bortåt mot Brusala och cykelbanan mot Falun. Ett tag in i passet så öppnade sig himlen och bjöd på både regn och hagel. Velade flera gånger av och an om jag skulle sticka hem och byta om. Det var nämligen rejält kallt. Till slut segrade förnuftet och jag körde hemåt igen för att byta alla kläder till torrare och mer regnkompatibla diton. 

När jag kom ut igen på uppvärmning 2.0 så lyste solen och det kändes nästan lite för varmt. Lagom till intervallen skulle börja så var jag millimetrar från att ta av mig regnjackan och bara köra med underställ. Jag valde dock att låta den sitta. 

Intervallen blev längs en bana jag brukar köra på: Start vid Brusalabacken, Vallmora, Smedsbo, riksväg 293 nästan till Falun, vändning och målgång typ vid Bomsarvet. Kändes okej ändå. Åkte som vanligt längs cykelbanan åt ena hållet med lätt motvind och längtade efter vändningen då det skulle bli bättre. Givetvis var det som att åka in i en vägg när vändningen kom, fy satan vad det blåste mot på hemvägen. Men jag höll mig lugn och fokuserade på att åka bra hela vägen. Lyckades helt okej och det hela landade med 23,0 kilometer på pricken under den timmen jag körde. 

Avslutade med lätt nedåkning och kunde inkassera 2,15 timmar, mot planerade 2. Samt 44,8 kilometer. Imorgon väntar det TRX-styrka och 75 minuter löpning. Sen har vi 710 timmar i box, tjoho!

Inga kommentarer: