torsdag, mars 18, 2021

Fått en ”gratisvecka”!



Bilden på Alfons ser lite läskigare ut än vad det var meningen. 


Hej på er. 

Veckorna flyger fram här, redan torsdag igen och solen skiner återigen. 

Det här med aktuellt veckonummer är något jag ofta inte har riktig koll på. Jag får vara glad om jag vet vilken veckodag det är och eventuellt datum. Men jag har sedan 2013 använt mig av en Excel-baserad träningsdagbok som jag fått från DSA. Jag har de senaste åren använt mig av samma dokument, utan uppdaterade datum, men veckorna stämmer ju oavsett om datumen är riktiga eller ej. Hänger ni med? Alltså, mitt träningsår startar måndag V17 alltid, då går jag efter det datumet, oavsett om det är den 20:e, 26:e, etc, april. 

Träningsdagboken är upplagd så att det är 13 stycken fyraveckorsperioder. Här blir det ju ett litet problem. 13 x 4 x 7 blir ju 364 dagar. Alltså blir det en förskjutning på en dag varje år. Under 2020 hade vi 53 veckor, så hela min träningsdagbok blev efter nyår förskjuten med en vecka, upptäckte jag igår. Så i min träningsdagbok just nu är jag inne på den sista veckan i den näst sista träningsperioden, alltså vecka 12, men i själva verket är det ju vecka 11. Krångligt? Eller hänger ni med fortsatt? 

Jag har nu planerat min träning så att jag ska köra cirka 12 timmar i veckan och på så vis nästan få en helt fri sistavecka i träningsdagboken, men ändå klara 710 timmar. Nu ser det ut som att jag klarar det utan problem och att jag dessutom har en ytterligare vecka mellan slutet på denna träningsdagbok och början på nästa. En lång utläggning till dit jag ville komma, men nu har ni förhoppningsvis koll. 

Ska bli sjukt skönt att få två veckor där jag bara kan träna på efter känsla och lust. Det behöver jag, framförallt för det mentala, att bara slappna och släppa måstet när det kommer till träningen. Det blir även lättare att motivera mig nu de sista veckorna med träning. Tre stycken kvar efter denna. Kämpa Adam! 
_____

Idag efter jobbet så väntar ett lugnt skatepass och TRX-styrka. Imorgon är min plan och förhoppning att få till en dubbeltröskel, blir kanon det! Nästa vecka väntar säsongens sista tävling: Norra Garberg hill climb!

Vi hörs!

Inga kommentarer: