fredag, januari 15, 2021

Race på söndag och var ska jag köra intervaller?Vad är detta tänker ni? En startlista säger jag. På söndag ska jag nämligen tävla 10 kilometer skate i Bergebo. Har det slagit runt fullständigt för mig? Nej då, jag vill bara passa på att tävla när det finns tävlingar och speciellt så nära. Bra träning blir det ju alltid och jag slipper ju träna den dagen! 

Följetången med sömnen då. Jo, jag fick i alla fall sju timmars sömn, även om det är för lite. Idag var jag närmast helt förlamand när klockan ringde. Millimetrar från att somna om igen. Trött kropp från de senaste dagarnas träningar är väl den främsta anledningen och att jag tagit ut en del från sömnkontot. Men nu är jag uppe, på jobbet och börjar så sakteliga vakna till liv igen. 

Under en period när Alfons var yngre så la jag mig betydligt tidigare och var piggare på morgnarna. Men jag har sakta tagit mig tillbaka till lite senare kvällar och senare uppgång (på lediga dagar). Jag är övertygad om att man kan lära om sin inbyggda dygnsrytm. Men är man inte noggrann och jobbar med det hela tiden så tror jag att man lätt hamnar i sin vanliga rytm igen. Antingen är man kvälls- eller morgonmänniska. Jag åkte nog på det förstnämnda. Det är nämligen inte många kvällar i livet som jag varit trött, men morgnar däremot, där är det inte många som jag har varit pigg på. 

Idag så ska jag ju såklart jobba och efter jobbet tänkte jag köra ett intervallpass stakning. Min plan är lite kortare intervaller, med en intensitet kring tröskel. Målet är att köra ute och helst platt. Som det känns nu så står valet mellan Bergebo (Igeltjärnsvägen) och Mellsta. Igeltjärnsvägen är perfekt terräng, men det blir mörkt där och det är ofta mycket folk. I Mellsta finns det elljusspår och det är bra terräng även där, men jag vet inte hur spåren är där. Hade varit skönt att kunna köra där i elljuset! Vi får se. Ska försöka undvika balkongen i alla fall. Ingen styrka efteråt idag och två timmar totalt är planerat, så jag slipper förhoppningsvis lägga alltför många timmar totalt på träningen idag. 

Hörni, det är fredag idag!

6 kommentarer:

Erik W sa...

Kul med lopp. Blir det Rosjö, Jassenys och A Steen som pryder pallen? Med Jone joker.

Adam Steen sa...

Japp! Jassenys är solklar favorit! Själv är jag förstörd sedan helgens dödskörning i rygg på dig ;)

Anonym sa...

Sätter ett korvöre på Emil Danielsson! Han kommer att leka med de gamla gubbarna.

Adam Steen sa...

Det får han gärna göra. Du kan vara en gammal gubbe!

Anonym sa...

Såg att unge Danielsson vann enkelt, som väntat. Men om inte du använt första varvet som uppvärmning hade du kunnat matcha honom. Stark avslutning! (för att vara en...)

Adam Steen sa...

Okej.