söndag, januari 17, 2021

Bra skatelopp, 5:a med snabbast sistavarv!






God eftermiddag! 

Då var det årliga skatepasset i fart avklarat. Det gick klart över förväntan faktiskt! Fem varv på en 2,2 kilometer lång bana (2,1 enligt min klocka). Jag startade som nummer två i ett ganska stort startfält, hela 37 åkare gick i mål. Det var en skoj blandning av juniorer och seniorer. Enligt speakern skiljde det 20 år mellan äldsta och yngsta deltagare. Jag är nog rädd att jag får ta på mig skulden som den äldsta. Vad hände liksom? Jag var ju förstaårssenior just.. 

Planen för dagen var att åka försöka åka stort, inte stressa och såklart hålla så hög fart som möjligt. Ser jag på mina varvtider (gjorde ett segment på Strava) så åkte jag snabbast på sista varvet, här är varvtiderna (marginellt avkortat för att få fem lika långa varv):

4,58
4,53
4,49
4,51
4,48 

Enligt mina beräkningar så åkte jag snabbast av alla på det sista varvet. Jag var exempelvis hela 26 sekunder efter ledaren efter det första varvet. Då tyckte jag ändå att jag öppnade ganska hårt. Här är varvresultaten, för att nörda ner oss än mer:









Stabil fart och känslan var att jag hade ork hela vägen. I de sista backarna på det sista varvet så hade jag faktiskt krafter kvar till att öka farten och gå max. Trodde som vanligt att det bara skulle bli jobbigare,  utan någon höjning i fart, men tittar man på varvtiderna så verkar jag ja lyckats öka farten. 

Jag lägger ingen värdering i detta loppet, bryr mig inte alltför mycket om jag slog någon, fick stryk av någon annan och så vidare. Målet med dagen var att få en fin genomkörare. Men jag är positivt överraskad att jag inte var längre efter, kul! Hade bra skidor tycker jag, åkte aldrig med någon så jag kunde jämföra riktigt. Passerade några under loppet, men ingen som kom ikapp mig. Bra dag helt klart! 

Enligt pulsklockan har jag följande siffror från loppet:

25,30 min
10,56 km
24,9 km/h snittfart
176 snittpuls
183 maxpuls 
280 höjdmeter

Resultatet hittar ni här

Stänger veckan på 14,05 timmar och exakt 200 kilometer. Jakten på 700 träningstimmar detta år fortgår! 564 timmar nu, med 13 veckor kvar av träningsåret!

Inga kommentarer: