måndag, augusti 31, 2020

Full patte rätt in i ny veckaTjena tjena! 

Ingen söndagsångest igår heller, jag har ju sett till att ”ta bort” söndagarna genom att vara pappaledig på måndagar. En skön start på veckan att vara med Alfons istället för att stressa iväg på jobb. Helt perfekt tycker jag. Är faktiskt hellre ledig på måndagar än fredagar, det mesta är lugnare då, exempelvis att handla på affärerna är skönare på en måndag än en fredag. 

Idag har jag haft lite ärenden här innan med ett samtal för min personliga utveckling och ett besök från en instans som skulle se hur vi hade det här hemma, vilket gick bra tycker jag. Nu ska vi åka och hämta Boris, vi ska handla och senare så kommer mamma hit och leker med grabbarna så att jag kan träna. En perfekt måndag med andra ord. 

Hörs, hej!

6 kommentarer:

Pappa-Stak sa...

Längesedan man såg det där leendet...jojo skönt att det verkar kännas bättre...lite fett på sylen kan göra underverk (Pappa-Stak skrockar o nickar m. ett stort leende)
Då kan jag återkomma med träningstips senare, men som du var inne på tidigare i ett annat inlägg, stakningen (tekniken) kan du tjäna mkt. på att utveckla...
Allt gott...glad för din skull. :-)

Adam Steen sa...

Hahah tack! :)

Ja, bara att komma med tips, det tar jag tacksamt emot :) Har jag så dålig teknik menar du? Eller tänker du generellt?

Tack så mycket! :)

Pappa-Stak sa...

Först o främst, du är en jäkel på att tåla hård träning, verkar hålla bra, men du har tränat länge, och det betalar sig alltid.
Träningstipsen är dom gamla vanliga, håll igen tempot på distanspassen, att gå in i den träningsperiod som nu stundar, med mörkare kvällar, kallare luft är helt andra förutsättningar än motsvarande på väg in i Juni och sommarträning.
Kan tänka mig att du skulle vila upp kroppen rejält nu en 10 dagar, hålla igång, men vara väldigt uppmärksam på träningsvärk och allmän pigghetskänsla.
Tekniken...min tanke var enbart stakningen, på dom bilder jag sett när du stakar, så skulle jag vilja ha dig längre fram m. överkroppen, helt enkelt bröstet en 20-30cm längre fram, så att vinkeln på staven framåt, ökar, kanske krumma lite lite m. ryggen så att axeln kommer längre fram. Antingen genom att böja mer i höften m. rakare ben, eller att du fäller dig mera framåt (typ Skiergteknik), men där får man vara uppmärksam, blir det tider på uppemot 5 tim i Vasan och det går tungt, anser jag att det är för tungt att staka så, det kostar för mkt. energi, då gäller mer att dra sig fram, inte hoppa komma uppifrån med kraften. Utan mer som ett hjul, för att spara energi. Dra m. lats o mage, inte hoppa uppåt och förlora energi, utan smyga med själva draget. (tankar i all välmening)

Adam Steen sa...

Tack!

Ja, har också tänkt på att nu när det blir kallare och mörkare hålla ner fart + längd på distanserna. Ska gå mer mot bra intervallpass och lättare distanspass.

Bilderna jag lägger ut är inte riktigt överensstämmande mot min teknik. Jag tar dom alltid med självutlösare och måste hinna med allt på tio sekunder. Så som du beskriver är den här ”nya” tekniken jag ”upptäckt” och jobbar mer emot :) jag är med på vad du menar och tycker mig ha hittat en lite annan teknik som känns bättre. Jag vet, tack! :)

Pappa-Stak sa...

Ja, det var en tanke som slog mig (men mitt inlägg blev så långt ändå), att det jag sett inte visar dig när du stakar som det verkligen ser ut, tänker jag efter kan man nog ana att det är lite "arrangerat". Men det är ju bra, då tror jag vi är inne på samma spår, rent teknikmässigt.
Men var "kall" ett tag och hämta hem träningen, märker du att du blir sämre av det, så finns det gott om tid att bomba på.
Sen vet du vad jag har sagt...se till och få ett par fina veckor i Bruks el. nåt...mängdveckor m. låg puls...sen tror jag vi kan få se ditt flin lite oftare i tävlingsspåret... ;-)

Adam Steen sa...

Hehe precis! Du har koll ändå :) Ja, jag tror det iaf! Ja, jag ska försöka då.. :)

Hehe, tror tyvärr inte det finns någon möjlighet för mig att åka iväg på läger är jag rädd. Tur ändå att konstsnön på Lugnet finns :)