måndag, april 20, 2020

Sex pass gym på två veckor - snart dags att börja träna ”riktigt”Starta på armbågarna i plankan-position, bakåt för att ta fart, vänd framåt, upp på händer och ”hoppa” upp på step up-brädan. Bra magövning och även för triceps. Brukar köra 3 x 10 stycken 

Hej på er. 

Ja, nu har det blivit en del gympass på slutet. Kul som omväxling. Jag kanske blir lite starkare och tåligare. Men det är framförallt för att jag tycker det är en rolig omväxling som jag kört lite mer i en period nu. Dessa crossfit-inspirerade pass är något jag tycker är grymt skoj, man får med både styrka och flås också! Kanske kör jag sådana pass blandat med lite ”halv-max-styrka” emellanåt nu under uppbyggnadssäsongen. Tidigare år med allt tyngre lyft blev mest tråkigt och ångestfyllt med lång vila. Jag tror inte det är min kapacitet på gymet som avgör om jag blir 3:a eller 12:a på Orsa Grönklitt Ski Marathon exempelvis. Så länge jag håller igång bålen med TRX och lite halvtung styrka som jag tycker är roligare så blir det nog bra. 

Idag så åkte jag rullskidor för första gången från lägenheten. Jag bor ungefär vid Sportfältet för den med lokalkännedom, det är faktiskt rätt fint här ändå. Nu kommer ett litet sidospår. Jag tror inte att jag skulle vilja bo på så många andra ställen i Borlänge än dit jag flyttat nu, det är ett bra och lugnt område. Även nära till staden, skogen och mitt jobb. Perfekt. Har kollat lite andra lägenheter på skoj och hittar ingen som jag hellre vill ha. Sämre pris, fulare skick, högre avgift och så vidare. Så jag får ändå vara nöjd. 

Åter till träningen. 

Jag tog en liten omväg till gymet på Maserhallen, så jag fick ihop tio minuters (2,95 km) uppvärmning på mina elpexfyror. På gymet betade jag av följande:

- Frivändning + stöt 3-3-4 reps @ 50 kilo 

- ”Linda” WOD. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 repetitioner på rullande klocka med följande vikt och övning: 
120 kilo, marklyft - 85 kilo, knäböj - 75 kilo, bänkpress - chins = 27,31 min

- TRX, 3 set, 7 övningar, 10-20 repetitioner 

Avslutade träningen med ytterligare 20 minuter rullskidor (6,07 km). Lade då in 10 spurter om 15 stavtag. 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tjärna ängar var inget alternativ då? Där får man väl betalt för att bo om man är svensk? Samt gratis skyddsväst...

Adam Steen sa...

Vad tror du själv?

Anonym sa...

Mardrömmen att bo där...!

Adam Steen sa...

Ja. Och bara hyresrätter. Ej aktuellt.

Anonym sa...

Haha, Tjärna ängar alltså...

Läste att det officiellt bor 3.000 personer där men efter analys av avloppsmängder och vattenförbrukning etc. så kom man i en studie fram till att det nog snarare bor 10.000 där...

Många illegala migranter som bor där. Stabilt...

Adam Steen sa...

Haha ja. Precis. Mycket nice:)

Anonym sa...

Lugn nu vi vet ju alla att det är de som bor i Tjärna ängar som kommer rädda vår pensioner i framtiden.

Tycker ni ska vara tacksamma! ;)

Adam Steen sa...

Stämmer bra det!

Jag är det, lite dålig att visa det bara ;)