söndag, april 26, 2020

3,15 h stakning med intervallerMannen, myten, legenden; Adam Larsson - majoren
Hej hej.

Satan vilken bra träningsvecka jag nu betat av, denna första på träningsåret 2020-2021. Med bra så menar jag i mina mått mätt. 14 timmar har jag lyckats beta av, då är drygt 11 av de timmarna från i torsdags. Snyggt Adam! Är mer motiverad än vad jag trodde innan jag drog igång detta projekt också, när jag väl har kommit igång som nu så känns det bättre än vad jag kunnat gissa. 

Hade bestämt mig tidigare i veckan för att avsluta denna träningsvecka med ett lite längre stakpass, med intervaller i. Intervallerna blev av kortare variant, med kortare vila. Intervaller som varit lite i ropet nu på sistone, med bland annat lite inspiration från Mattias Reck. Tror att det kan vara bra med intervaller av typen 40"-20", eller 30"-15". Kort arbete och kort vila. Man kan ligga på lite hårdare intensitet/watt, men på samma eller kanske mindre ansträngning än om man kör kontinuerligt. Detta är ju något jag både kört förut och kommer fortsätta köra. 

Planen för dagen var att köra till Falun en väg och hem från Falun en annan väg. Vi körde via cykelbanan på riksväg 293 på ditvägen och förbi Källviken, Olsbacka och Aspeboda på hemvägen. Upplägget förutom att köra stakning på Elpexfyrorna var följande:

- 43 minuter in i passet: 10 minuter 40"-20"

- 1,34 h in i passet: 10 minuter 30"-30"

- 2,30 h in i passet: 10 minuter 30"-15"

Kom som högst upp i 170 i puls och det var i slutet av det första blocket. Det var längesedan som jag körde intervaller ute på rullskidor eller skidor. Även om Skierg är brutalt bra så är det något annat med "the real deal", så jag ska försöka få till en bra mix mellan skidor/rullskidor och Skierg. I år så har jag hittills bara kört några impulser på rullskidorna och dessa har känts bedrövligt dåliga rent tekniskt. Idag kändes det ändå helt okej och jag tycker ändå att det svarade skapligt när jag tryckte på!

Inga kommentarer: