onsdag, februari 26, 2020

195 i puls på ”tröskel”!Ja, ni förstår ju direkt att dagens andra pass inte blev någon tröskel, inte ens med den sjukaste moms och skatt på den klarar jag mig från det idag.. Men jag ville spänna bågen och bränna ur det jag hade, åtminstone på de två första intervallerna, för att klara den "vanliga" farten där.  Det resulterade såklart i att jag brände mig en aning och blev tvungen att sänka på de resterande, men det blev ändå bra och jag tycker att jag fick helt okej svar ändå! 

Nu har jag kört tre dagar i rad med "hård" träning, efter åtta dagars sjukdom:- Onsdag: 3 x 10 minuter skierg + 6 x 5 minuter löpband 

Lägg även till att jag på söndagen promenerade en rejäl vända i 3 timmar och körde TRX. Så det har blivit en liten kickstart efter sjukdomen, minst sagt! Men jag behövde gambla och spänna bågen om det skulle bli något av det hela. Måste ju försöka komma igång till Vasaloppet på söndag. Imorgon blir det vila, därefter bara två lugna pass kommande dagar inför. Hoppas på att få en liten superkompensation och formtopp! 

Dagens andra pass då; löpbandsintervaller 6 x 5 minuter med 1 minuts vila var planen och den höll jag. Minskade bara lite fart och lutning. 

Värmde upp som vanligt i 5 minuter på 15 km/h och 1% lutning. Kändes lätt till en början, hyfsat pigg, eller egentligen så kändes hela uppvärmningen lätt, eller helt okej. Därefter var det dags för plågeri:

- 2 x 5 minuter @ 19 km/h och 1% lutning, 175 och 186(!) i medelpuls, samt 188 och 195(!) i maxpuls. Blev rätt slitsamt, men ville beta av dessa två enligt planen och det gick! Kunde sedan sänka en aning på resterande, men lyckades hålla vilan till endast 1 minut mellan alla!

- 2 x 5 minuter @ 14 km/h och 4% lutning (första minuten 15 km/h på första intervallen, sänkte sedan). 178 och 174 i medelpuls, samt 183 och 181 i maxpuls.

- 5 minuter @ 10 km/h och 10% lutning, 170 snittpuls och 177 maxpuls

- 5 minuter @ 10,5 km/h och 10% lutning, 174 snittpuls och 182 maxpuls.

Efter intervallerna var klara så vilade jag en minut och "joggade" sedan ner i 5 minuter på 15 km/h och 1% lutning, betydligt tuffare då än på uppvärmningen kom upp emot 170 i puls på slutet. Det var dock mest ansträngande i flåset då och inte så farligt i benen, så jag tänkte att det fick gå! 

Ett bra pass ändå, fina pulser, bra att jag klarade de två första på vanlig fart. De i mitten brukar jag köra på 15 km/h och 5%, de sista på 11,5 km/h och 10%. Ingen katastrof ändå, jag har ju varit sjuk och nu kört hårt som sagt, så jag är nöjd med genomförandet!

Sprang som sig bör i mina Hoka Napali 2, dom gillar jag skarpt! 

Efter passet så blev det lite skadeförebyggande jobb med 300 tåhävningar, massage av vaderna i foamroller och avslutningsvis en repa med min massagepistol på de nyss nämnda vaderna! Pistolen är fan grym! Köp en egen på massagepistol.se och ange koden "ADAMSTEN150" för 150 kronors rabatt och fri frakt.
_____

Jag trycker vidare på att nu ska kolla in min "Till salu-sida", har sålt en del, men mycket kvar. Behöver ha in lite deg nu, dels har jag tappat en årslön på börsen och sen måste jag ut med en ansenlig mängd pengar inom en snar framtid.. Tråkigt nog. Hade en galen panik tidigare idag så jag skakade och visste inte var jag skulle ta vägen.. Kolla även in min insamlingssida och stötta mig där, eller swisha in ert bidrag på: 0761664997. Tack! Jag kan bidra med träningsupplägg, teknikträning på skidor/rullskidor, reklamplatser på bloggen, hjälpa till med det mesta och så vidare. Fantasin som sätter gränser. 

Tack för idag!3 kommentarer:

Janne sa...

Bra jobbat efter att ha varit sjuk. Tror detta kommer bli kanon för dig på sön. Tänkte ge dig ett tips helt gratis. Om du vill träna stakning med lite mer motstånd, simulera uppförsbacke tex så kanske motstånd 10 på skiergen är lite för lätt egentligen. Ta bort mittplattan på trumman där luften sugs in, det blir mer motstånd 6-15, rätt ok träning faktiskt. Stort lycka till på sön.

Anonym sa...

Atomic whitebase på söndag?

Vad tror du om det? Kan bli blött.

Adam Steen sa...

Tack, vi hoppas på det! Okej, mäktigt! :) Tack!

Nja, jag vet inte. Kanske!