lördag, oktober 05, 2019

Hackmora Bergslopp idag + dubbeltröskel?!Bild från förra årets lopp, strax innan målgång. Den gången slog jag personligt rekord med 12,48. Det tidigare rekordet låg på 12,51 från 2002. Jag har sprungit loppet ett otal antal gånger och det brukar alltid vara lika jobbigt, oavsett tid. Har inga mål med dagen mer än att få till ett bra träningspass och en förhoppning om att kroppen känns okej. Troligen blir detta sista löptävlingen för året. Förra året sprang jag i mina icebug acceleritas 6, i år blir det Hoka Evo Jaws. Springer i dessa skor då de är mina lättaste skor (198 gram), bra grepp och jag behöver ingen dämpning på detta lopp. 

Termometern visade fem minusgrader när jag gick upp klockan 08 idag. Fick äntligen till en natt med bra sömn och utan uppvaknanden. Vad gäller temperaturen så är förhoppningen att den stiger ytterligare, för jag vill springa i kortbent och kortärmat! Vi får se hur jag gör, har lite alternativ med mig. 

Efter loppet är tanken att bomba på en till intervall i tröskel, måste ju få lite volym och tid också. 

Framöver så ska jag försöka ta tag i skidformen också. Kommer varva Skierg och rullskidor. Men jag känner att jag vill hålla i löpningen under vintern också, tror verkligen på kombinationen mellan Skierg och löpband. Har funderat på att lägga in dubbeltröskel någon dag. Dubbeltröskel är något som verkar populärt bland löparna, alltså två pass tröskel per dag. Jag tänker mig då att jag kan köra ett pass tidig morgon på den ena maskinen och sedan ett ytterligare på eftermiddag/kväll med den andra. Det kommer ju vara både givande och tidseffektivt. Känns spännande att testa åtminstone! 

Nåväl. Starten för oss äldre går idag klockan 12,30, vi ses väl där?! 

Inga kommentarer: