söndag, juli 28, 2019

Ingen vägg, men väl ett mastigt och galet fint pass!150,7 kilometer, 4,49 timmar och 1195 höjdmeter. Där har ni dagens resultat från Väggenrundan™. Den alltid så trevlige Johannes Ringsby, som numer lagt sin skidsatsning på hyllan bjöd in mig till detta anrika pass tidigare i veckan. Med oss på turen fick vi även två italienare i form av: Gilberto Panisi och Davide Mininel. 

Det var mitt andra cykelpass för året och blott mitt femte på min Allebike som jag köpte förra året. Lägg där till att jag tränat varje dag denna vecka och även ganska mycket för att vara mig. Jag var ganska ödmjuk inför uppgiften. Trodde inte mina ben skulle hålla, men det gjorde dom vill jag lova!

Klockan 08,00 rullade jag från Borlänge. Åkte på i ett lagom tempo till Falun där jag mötte upp övriga kombattanter. Såhär ser rundan ut från min Polar-app:Efter Falun så åkte vi längs Varpan, vidare till Grycksbo och sedan Bjursås. Småvägar där det är möjligt. Strax innan Bjursås svänger vi höger så vi kommer till kyrkan och sedan smattrade vi uppför den fruktade Baggbobacken också, för att få lite höjdmeter och kanske bli av med lite överskottsenergi. Som tur är så gick det inte alltför fort uppför idag, så jag behövde varken gå på rött eller släppa gruppen. Uppe på toppen av Baggbo var jag väl lite trött, men inte alltför sliten som tur är. 

Rutten fortsatte längs den stora vägen mellan Bjursås och Rättvik. Här gjorde alla utom jag ett rejält hästjobb med fina och snabba förningar. Jag var lite mer återhållsam och tog bara lite vind på näsan under en kort stund. Ville inte bli kokt och stekt redan där. 

En bit innan Rättvik så svängde vi av storvägen och började klättringarna upp mot Norr Lindberg. Även här gick det rätt okej för mig, vi cyklade på i ett lagom skönt tempo. Jag hade dock fått upp förhoppningarna om att vi skulle klara oss över skamgränsen på 30 km/h i snitt. Från toppen i Norr Lindberg så åker vi vidare ner till vägen mellan Leksand och Rättvik, in mot Tällberg och den fina vägen längs Siljan. Inne i Tällberg svänger vi vänster och sedan höger upp mot Plintsberg för ytterligare en dödsbacke. Benen känns okej och det rullar på fint i det soliga vädret. 

Rutten fortgår ner till Leksand där vi först stannar kort på OKQ8 för att handla vätska och sedan åker vi till Siljans konditori för en liten längre paus. Jag som både är överviktig och har sockerförbud fick nöja mig med en briesmörgås, samt en kopp svart och rivigt. 

Vi stack sedan iväg från Leksand med mig i spets. Hade inga fikaben, så det var bara att borra på. Vi hade rätt fina vindar idag, stundtals emot, men inte mycket. Egentligen var det nog ganska vindstilla till en början av turen. Kilometrarna rullade in och vips var vi i Djura och strax därefter även i Djurås. Vi åkte över älven och svängde vänster mot Bäsna. Här mötte vi dagens första vägg. Det var dock inte någon energivägg från någon av oss, men en vind som kan ta död på den starkaste. Vi turades om med dragjobbet ner mot Borlänge. Jag började känna mig lite mer krokig, men långt ifrån rökt. Det enda smolket i bägaren på dagens pass var när en person i en svart halvt stylad Volvo-sedan körde förbi oss kring Repbäcken, saktade ned och sprutade spolarvätska på oss. Faktiskt bara andra gången i livet som jag är med om det. Personen måste nog känna sig stolt över sig själv och tycka att hen är en riktig vardagshjälte! Säkert samma klientel som sedan klagar över idrottares ”dåliga” prestationer framför TV-skärmen också..

När vi kom till Mellstarondellen så fortsatte de andra herrarna mot Falun, medan jag själv svängde höger och rullade hemåt. Nöjd och glad över en riktigt fin vända med trevligt sällskap och med en pigg kropp i det stora hela. Stort tack för turen killar!!

Denna vecka har efter detta fina pass inbringat mig hela 320 kilometer och 17,40 timmars träning. Inte fy skam det. Imorgon väntar dock en vilodag!

Några bilder från dagens tur:

Inga kommentarer: