onsdag, juli 31, 2019

32 kilometer löpning, med barnvagnenTjena!

Har idag skramlat in ett gäng nya kilometer löpandes. Jag hade en liten idé sedan förra veckans löppass om att springa ner till Länsanvägen, höger förbi Länsan, hem via Lennheden och Repbäcken. Tittade upp på Google Maps hur långt det skulle bli och märkte att det bara skulle vara cirka 27 kilometer runt, utan skarvar. Så kan vi ju inte ha det, blöjpass får jag köra någon annan dag. 

Vi joggade iväg strax efter klockan 10 i förmiddags, jag på tom mage, Alfons med välfylld mage. Först blev det en liten skarv runt Nygårdsdalen, sedan tog vi oss an backarna upp mot Skräddarbacken, passade även på att ta mig högst upp för lite extra distans, samt höjdmeter. Sedan vände vi nedåt igen, passerade Dammyran och började stigningen upp på grusvägen mot Länsanvägen. Ett tag efter bommen är det lite halvrisig och igenväxt väg, samt en rejäl stigning. Så första milen gick på cirka 53 minuter ungefär. Därefter väntar en fin utför ner mot den nyss nämnda Länsanvägen. 

När vi svängde höger mot Länsan så möttes vi givetvis av en ”vindvägg” (skräll..) på grusvägen. Första biten är lite segt uppför, innan man strax innan sjön får lite skönare medlut. Kilometrarna rullade på fint och strax innan den lite större asfaltsvägen i närheten av Lennheden så hade vi helt plötsligt sprungit 20 kilometer på cirka 1,43 h. Här fick jag upp hoppet om en snittfart under 5 minuter/km. Strax därefter började pulsklockan balla ur och den visade under lång tid en puls på cirka 60-90. Sen hux flux under se sista tio minuterna så fungerade den som vanligt igen. Batteriet i pulsmätaren är nybytt också. Skitgrejer..!

Kroppen fungerade bra under hela passet, lite trött i benen på slutet längs cykelbanan bredvid Dalälven. Men det var inga större bekymmer att snitta kilometrar en bit under fem minuter där på slutet. Kul ändå med löpning! Sprang i mina Hoka Napali 2, som jag verkligen gillar för asfalt och grus. 


Hela passet landade på 2,40,40 timmar, 32,36 kilometer och 315 höjdmeter. Tycker det funkar rätt bra att springa med vagn, uppför är det ju rätt jobbigt, annars är det inga större bekymmer faktiskt!

Såhär såg rundan på kartan ut:
Imorgon väntar det stakintervaller, kanske lägger jag in lite diagonal också? Tanken är att köra på förmiddagen i Skräddarbacken, om någon vill med?

Inga kommentarer: