torsdag, maj 30, 2019

54 kilometer stakning i rövvädretÅh fy fan. Det där var inte direkt någon njutning. Konstant regnande och blåsigt, givetvis mestadels emot min färdriktning. Planen var att försöka gå på lite hårdare än endast lugn stakning och att även köra 30 minuter tröskelintensitet i mitten någon gång. Om jag tyckte att mina Elpex-rullskidor med fyror bak och treor fram gick lätt under förra veckan när det var torrt och vindstilla, så kan jag meddela att dom inte upplevdes speciellt lättrullade idag. Det är då så typiskt att det nästan alltid ska bjudas på pissväder när man ska ut på träningar, men det är väl kanske bra med tanke på att vintrarna sällan bjuder på lättföre heller. 

Såhär såg min runda ut idag: Jag tyckte det ändå kändes okej i den lite hårdare AI-intensiteten under nästan hela passet. Men när jag försökte öka lite mellan riksväg 293, genom Aspeboda och till Ornäs under 30 minuter så gick det inte speciellt fort och pulsen ökade knappt. Givetvis så pekade varenda vimpel och flagga längs den vägen rakt mot mig. Lagen om all jävelskap. 

Hur som helst så blev det en fin genomkörare för mina stakmuskler och jag var aldrig nära att gå för hårt, utan höll mig i skinnet. Totalt blev det 3,02 timmar, 54,10 kilometer och 355 höjdmeter. En snittfart på 17,8 km/h i detta grisväder får anses som väl godkänt tycker jag. 

Inga kommentarer: