söndag, mars 24, 2019

Riktigt fint pass (återigen) i Gyllbergen!


Förväntningarna inför dagerns pass i Gyllbergen var att det skulle gå väldig tungt, men att jag skulle bjudas på solsken samt bra fäste på skinsskidorna. Uttfallet blev inte riktigt så, då det var väldigt hårda spår. De hårda spåren gjorde dock att stavfästet var kanon, samt att skidorna gled bra, så jag var sjukt nöjd ändå! Under passets gång så försökte jag ständigt tänka på min "nya" teknik i stakningen där jag försöker minska ner vinkeln mellan under- och överarm, få fram stavarna mer nere vid trugorna, sätta ner stavarna mer vertikalt och på så sätt komma upp högre i höften. Det för att få en bättre tyngd och kraft över stavarna. Tyckte att det kändes rätt bra i alla fall, sen om det är det eller inte är en annan sak, eller om det ens ä'r något annorlunda mot hur jag åkt förut. Får försöka filma och jobba med tekniken i sommar.

Såhär var rutten idag i alla fall, för den med koll på Gyllbergen:


Bland annat var jag ner till Stockgropen och ännu lite längre bort där jag åkte runt en fin slinga som jag inte minns vad den heter. Trots att det var odragna och stundtals dåliga klassiska spår så var ändå förhållandena magiska där uppe idag, mycket tack vare att det gick lätt och att stavfästet var grymt. Ju längre in i passet jag kom desto tyngre gick det dock när solen värmde upp snön.

Jag skramlade ihop 2,35 timmar, 40,9 kilometer och 540 höjdmeter. Riktigt nice alltså! På sina ställen var det lite blöthål, men än så länge går det bra att åka runt dom, men det kan gå fort om det fortsätter vara varmt och soligt. I skogarna kring Gyllbergen så finns det många fina fågelarter att kolla på också, vilket känns mycket trevligt!

Inga kommentarer: