torsdag, april 19, 2018

Mat- och träningsprat


Grabbhäng i soffan 

Matprat
Jag brukar variera mina frukostar på typ tre sätt: 

1. Fasta. 
2. 3-4 kokta ägg. 
3. Smoothie (blåbär, hallon, banan, turkisk yoghurt och havredryck), majskakor med smör och 3-4 kokta ägg. 

Till alla frukostar så dricker jag en halvliter vatten och en kaffekopp. Jag gillar ju att äta och har jag tid så äter jag gärna mycket. Men jag känner mig så fet när jag ätit mer än några ägg till frukost. Dilemma. Denna morgon så blev det tre kokta ägg med lite salt på. Jag har blivit kräsen på slutet och börjat med salt, tidigare åt jag dom rätt upp och ner på stående fot. 

Igår så blev det raggmunk (egengjord) och fläsk till middag. Riktigt gott. Vilken skillnad det är att göra maten själv. Mycket godare och nyttigare än halvfabrikat. Dessutom rullar det på med ”fitnessmånaden” alltså utan socker på en månad. Tio dagar avklarade nu. Visst, jag äter kanske ännu mer nu, men avsaknaden av socker (nåväl, det är väl socker i det mesta, men inget godis osv) gör att jag känner mig lite mer tight omkring midjan, kanske inbillning, vem vet. Vägde in på 73,7 igår, det duger i alla fall. 

Träning
Har inte speciellt mycket träningsvärk i kroppen idag, trots att jag körde tungt på gymet igår. Får väl anses som bra ändå kanske. Känner inget efter löpningen heller, bra. 

Detta är sista veckan på träningsåret och till helgen eller nästa vecka så får ni kanske en liten sammanfattning. Jag har i alla fall klart över förväntan i träningstimmar, trots mycket bortfall från diverse viloperioder pga skador, barn och så vidare. 

Träningsåret är ju fördelat på 13 perioder á fyra veckor och jag har ju funderat på planering. Jag har ett excel-ark sedan tidigare år där veckorna är utritade, tänker mig att jag lägger en grovplan där i helgen. Första perioden får bli att jag fortsätter med att komma igång med träning. Rullskidor och löpning blir det väl så småningom. Smyger in lite intervaller, mest tröskel och min önskan är att göra det på löpning samt stakning. Ska försöka träna så mycket jag kan givetvis, men måste ju ändå hjälpa till så gott jag kan hemma, så dilemmat blir ju att inte lägga för mycket timmar i planen. Men tanken är väl att kanske köra generellt lite mindre timmar än förra året när jag snittade 20 timmar varje vecka och 4 varje pass. I år kanske det blir några på fyra, men kanske lite mer i högre fart och kortare istället. Tanken är att vara ledig hela sommaren i alla fall, men vissa dagar har jag ju Alfons att ta hand om. Den som lever får se, men det ska nog bli bra!

Styrkan kommer jag att göra lite annorlunda mot föregående år, mest för att det är kul med variation, kommer ha två olika pass nu under försäsongen, där jag delar upp de fem ”basövningarna” från gårdagens pass i två. Lägger till två övningar med mer ”stakmuskler”, delar upp TRX-programmet i två och avslutar alla pass med chins. Tänker att jag börjar på 3x12 repetitioner, sänker med två reps och höjer vikter i varje period. Kan nog bli bra. Kommer även lägga in lite extra TRX i veckorna. 

Kommer försöka köra lite mer impulser än föregående år, även lite längre dito. Sedan ska jag vilket jag tidigare nämnt köra lite tyngre rull också på mina rullskidor. 

Jag har också preliminärt gjort klart med Leki-stavar även nästa år, skönt.

Efter dagens arbete så väntar det ett skidpass igen, som tidigare nämnt försöker jag åka skidor så länge snön ligger kvar! 


Inga kommentarer: