torsdag, januari 18, 2018

30 x 500 meterI två timmar har jag stått och dragit i den där härliga SkiErgen på gymet, mysigt! Finns ju kanske roligare saker att göra, men någonstans långt inne så sitter jag ju på en dröm om att åka skidor fort och då räcker det inte med att cykelpendla 10-11 kilometer per dag direkt..

Hela passet körde jag idag på motstånd sex, förutom de fem minuterna där jag värmde av, då använde jag motstånd ett. Efter en uppvärmning på tio minuter så lade jag först in fyra fartökningar á 20 stavtag. Sedan var det dags för dagens fest:

5 x (6 x 500 meter - 35 sekunder vila mellan varje - 30 sekunder av dessa var i form av en styrkeövning: Burpees efter 1:a, armhävningar efter 2:a, squathopp efter 3:e, höga knän efter 4:e, jumping jacks efter5:e och splithopp efter 6:e). Förstod ni upplägget?

Dessa block tog ungefär 15,25 minuter vardera. Snitt-tiderna på femhundringarna med SkiErgen blev exakt 1,59,5. Snittpulsen i blocken låg mellan 152 och 161. Maxpulsen blev 168. Inte jättehårt som mi märker, men ändå hårt och ganska slitsamt. Har fina blåsor i händerna nu. Försöker ju få spons på handskar, men ingen svarar på mail, inte ens Yoko.. 

Vilan mellan varje block blev 5,15-5,55 minuter. Under den tiden varvade jag mellan att gå omkring, samt att dra väldigt långsamt i SkiErgen. 

Tack för idag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

På skierg tycker jag faktiskt vadderade gymhandskar är det bästa så dra ett mejl till typ gymgrossisten!

Anonym sa...

Låter som ett brutalt jobbigt pass. Måste provas.

Adam Steen sa...

Okej! :)

Jajjemen, kör!! :)