fredag, juni 30, 2017

Inget Toughrace i helgen, men ett riktigt bra intervallpass istället


Det gick ju åt helvete med hälsenan. Så klart. 

Jag började med en sväng i Skräddarbacken, lugn skate i 1,30 timmar. Solen sken, men det var stormvindar ute. Har det blåsit så mycket förr i tiden, som under de senaste två åren? Tveksamt. 

Efter min första skatesväng så åkte jag hem, snörade på mig löparskorna och drog iväg. Kände redan från första löpsteget att detta inte skulle sluta väl. Högg som en kniv i hälsenan. Nu kunde jag lokalisera smärtan till insidan av min vänstra hälsena. Helvete. Jag joggade en kilometer i hopp om underverk, men sådant händer ju bara för andra. 

Tog mig hem ytterligare en gång. Amanda lagade lunch och jag var sjukt nära att ge upp träningen för dagen. Men på något sätt så lyckades jag övertala mig själv att ge mig ut ytterligare en sväng på mina skateskidor. Får idéen att jag ska köra intervaller också. Så jag börjar det andra skatepasset för dagen med en minuts lugn åkning, sedan bombar jag på med en massa olika intervaller av diverse längd. Totalt så blev det två varv i Skräddarbacken på lite drygt 16 kilometer och 270 höjdmeter vardera. Så fort det gick uppför eller på platten så körde jag AIII eller hårdare och utför så vilade jag. Det blev inget vanligt ”bröpass” där jag bara slentrianade mig igenom, utan det var bra insats i alla intervaller. Kändes skapligt bra och jag kunde åka mig trött. Totalt så fick jag ihop 65 minuters intervalltid, på de 100 minuter jag var ute gång nummer två. Det blir ett snitt på 19,7 km/h, vilket betyder att jag med ganska mycket tur hade kunnat hänga med en sörlänning om denne kört väldigt, väldigt lugn AI på helt nya fyror idag. Det tar sig!! 

Totalt så fick jag idag ihop 3,15 timmar, 56,5 kilometer och 875 höjdmeter. Bra pass och dag. Men väldigt tråkigt att det inte blir något Toughrace, hade sett fram emot det en tid nu. Löpningen är som det känns nu körd för i år...

Inga kommentarer: