tisdag, augusti 30, 2016

Över 1000 höjdmeter och 60 min intervalltid2,25 timmar, 1065 höjdmeter och 159 snittpuls. Ett fint pass åter avklarat för herr Steen. Men jävlar vad jag fick slita, som sig bör förvisso. 

Jag tog bilen till Romme. Väl där så träffade jag på en gammal skolkamrat; Victor Funcke. Han jobbar där och jag tror att familjen driver Romme alpin. Han hade noterat att jag varit där och kört något pass i sommar. Han påminde mig också om att jag tog hans skolrekord på terränglöpningen i Svärdsjöskolan, år 1999. Kul möte hur som helst.

Uppvärmningen blev 15 minuter löpning med stavar, en bit upp i backen. Därefter så var det dags att blåsa ur gammelkroppen. Det jag körde var 3 x 15 minuter, uppför grusvägen, dessutom så körde jag ett block med sprättande skidgång 10 x 10 sekunder, halvvägs nedför backen efter varje intervall. Det sved i muskler och lungor, helvete! Dessa block tog med joggvila emellan de sprättande intervallerna: 6,30 - 6,40 minuter.  

Lite siffror:

Första 15 min: 2,73 km, 181 snittpuls, 187 maxpuls, 240 höjdmeter

Andra 15 min:  2,51 km, 182 snittpuls, 187 maxpuls, 240 höjdmeter

Tredje 15 min:  2,46 km, 182 snittpuls, 188 maxpuls, 240 höjdmeter

Efter varje lång intervall så joggade jag sakta nedåt i cirka sex minuter och körde sedan sprättande skidgång med maxinsats, Dessa block hade en snittpuls på: 173-175, så det var ingen barnlek. Efter blocken så fortsatte jag att jogga ner till starten (ytterligare cirka sex minuter) för de längre intervallerna igen, kul! 

Bilder:
7 kommentarer:

riowachid sa...

Din kropp är mycket muskulös

Anonym sa...

Svärdsjöskolans legendariska terränglöpningslista var länge sedan jag hörde talas om. Vilken tid var det du satte som rekord där?

Adam Steen sa...

Oj.. Ja, jag funderade också på det, men minns fan inte. Låga åtta minuter skulle jag tippa på

Anonym sa...

Är en hel del år äldre än dig, rekordet låg på 8:30 någonting på den tiden jag gick där om jag kommer ihåg rätt men det var vääldigt länge sedan hehe.

Adam Steen sa...

Okej! Och jag tror min tid var 8,12, Funckes gamla 8,15. Om jag inte missminner mig helt :)

Admin sa...

Jag älskar att klättra, inte nu lätt trött

Adam Steen sa...

Amazing