fredag, juli 22, 2016

Etapp ett avklarad, staksprint


Jag och OS-satsande Johan "Joersa" Eriksson testar rull mot varandra


Goddag.

Helvete vilken mjölksyrafest det där blev då. Så fort jag stod still mellan heaten så bara skakade hela jag, så det gällde att röra sig hela tiden i hopp om att skölja bort den brutala mjölksyran. Det är oerhört jobbigt med sprint, att sedan enbart staka gör det nästan än värre. När man närmar sig mål och tror att det finns mer att ge så händer det liksom ingenting, man är helt lam liksom. Kör man diagonalt eller längre intervaller/tävlingar så är det ju mer att flåset tar stopp, man kan åka fortare rent muskulärt. Här som sagt är det tvärtom.

Det var ett starkt startfält idag på 13 personer, ett antal landslagsåkare och folk med världscupsstarter. Coolt! Vi körde som jag nämnt tidigare en prolog + tre heat. De sex bästa från prologen fick starta i "A-heatet", de sex andra i "B-heatet", jag kom delad sjua i prologen. Efter varje heat så blev de två sämsta från A nedflyttade till B och de två bästa från B uppflyttade till A. Hänger ni med? 

Jag ledde mitt första heat från start till mål, blev med det uppflyttad till de stora grabbarna. I det heatet så hängde jag med i rygg under i princip hela heatet, var inte alls långt efter segraren här, gled dock i mål som femma och blev nedflyttad igen. Sista heatet så låg jag tvåa i rygg på Akira Lenting hela vägen, hade tyvärr ingen ork till att gå om på slutet. 

Här är siffrorna från min klocka:

Prolog: 3,38 min, 1,34 km, 169 snittpuls, 179 maxpuls, 35 höjdmeter, 22,11 km/h snittfart


Heat 1: 3,46 min
(startade klockan, därefter tjuvstart, så missvisande tid), 1,34 km, 173 snittpuls, 182 maxpuls, 35 höjdmeter, 21,16 km/h snittfart. I detta heat hade jag bäst känsla under hela dagen.


Heat 2: 3,36 min, 1,34 km, 176 snittpuls, 184 maxpuls, 35 höjdmeter, 22,07 km/h snittfart


Heat 3: 3,36 min, 1,34 km, 176 snittpuls, 185 maxpuls, 35 höjdmeter, 22,25 km/h snittfart

Sjukt bra att få blåsa ur kroppen med sådana här maxningar. Kroppen svarade faktiskt mycket bättre än jag trodde innan, kände mig inte alls sliten, trots två stycken femtimmarsdagar bakom mig. De herrar som slog mig idag var:Gustav NordströmAdam Larsson

Stravasiffror, lade in tre segment under detta pass, kul att jämföra sig med andraJag och Ringsby står och poserar nöjt efter väl avklarade sprintheat

Inga kommentarer: