torsdag, juli 28, 2016

30 kilometer skoglöpning + TRX-styrka


Joggar på lätta(?) steg uppför Hornberget, precis vid Lostenen. På, eller i alla fall vid detta berg är jag född och uppvuxen, ett stort antal gånger har jag bestigit toppen på 330 möh


Tjo, halloo!

Pissregnet jag bloggade om imorse upphörde och vi klarade oss sånär som några småstänk på slutet, livet. Det är lite halvkvavt i luften och lite syrefattigt, men ändå väldigt bra träningsväder. Sommar är det bästa jag vet!!

Jag parkerade bilen hemma i morse och sprang upp till Lugnet för att möta upp Jimmie Johnsson. Vi hade planerat en tur på tre timmar. Jimmie föreslog Jungfruberget och Hornberget. Det är ju min favoritrunda, så jag var inte sen att haka på noterna. Vi sprang lite stigar kors & tvärs och upp & ner på Jungfruberget först, därefter begav vi oss av mot Hornberget. Stigningen upp till Losten är riktigt fin, en kilometer lång och 125 höjdmeter, vilket ger en snittlutning av 12,5%, då känns det i benen vill jag lova. 

När mitt "hemmaberg" var avklarat så tog vi därpå sikte mot Lugnets naturreservat, därefter vek vi av vänster mot Gallsjön, sedan vidare mot Björnmyra och Carl Larsson-leden. Vi följde leden mot Lugnet och militärområdet, vek sedermera av uppåt på Bergsstigen till Lugnets högsta punkt; 305,9 möh. Fint med backar och stigningar. Som tidigare nämnt gillar jag det mycket mer än blöthål och myr. Gillar inte att bli blöt och skitig. 

Löprundan fortsatte sedan längs skidgator bort till Sjulsarvsstugan och därnäst Kårestugan samt hoppbackarna. Vid Hoppbackarna så sprang vi mer eller mindre raka vägen ner mot mig i Britsarvet. Jimmie vek av strax innan vi kom hem till mig. Jag kollade snabbt till pulsklockan och såg att kilometermätaren visade 28 kilometer, då växte mina djävulshorn i pannan och jag sprang en fin skarvning på cirka två kilometer med tiderna; 4,32 och 4,54 min/km. Kom tillbaka till bilen igen med 30,78 kilometer och 3,13,20 timmar löpta, snittpulsen landade på 131 slag/minut, bra pass! Höjdmätaren på min Polar V800 har ballat ur två av de tre senaste passen. I förrgår så gick den från 1100 meter plockade, till 1300 meter under den sista platta minuten av träningen. Idag så ballade den ur när vi kommit tillbaka till Lugnet igen, cirka 2,30 timmar in i passet, just när det började regna lätt. Då steg den från 700 meter plockade till 2200 meter. Fin backe det?! Jag kollade av aktuell höjd när jag kom hem och såg att den stod på 9000 möh, försökte sänka den, men kunde bara sänka den till 8300. "Resetade" därefter klockan och då gick det i alla fall att ställa in den på aktuell höjd (cirka 115 möh). Hoppas den inte ballar ur igen nu bara. Har någon av er varit med om liknande? Tips?

Direkt efter löpningen så gav jag mig till gymet för att beta av mitt TRX-program. Funkade utan problem. Kände mig pigg och stark. Under dagens "blöjpass" så drack jag enbart vatten, sportdryck får jag använda på långa eller hårda pass. Noterade ändå ytterligare en fin lägstavikt på vågen när jag kom hem; 69,3 kilogram! 

Tack för nu, på återhörande!


Lägger mig i suget på Jimmie, längs grusvägen mellan Jungfruberget och Hornberget


Syrefattigt bakom Jimmie, på väg upp mot Lostenen


Sportkillen, hänger och slänger i linor

Inga kommentarer: