onsdag, april 27, 2016

Persedelvård av rullskidor och biken

BloggerImage

Hörni, igår så skippade jag eftermiddagsvilan till fördel för persedelvård av mina rullskidor och cykeln. Tidigare har jag förberett ett par skatestavar (160 centimeter) till stakstavar (155 centimeter) för rullskidor. Mina vanliga klassiska är 150 centimeter. 

Igår så smorde jag upp cykeln och dammtorkade(!) den. På rullskidorna så bytte jag ut hjulen på treorna. Lagren hade halvt skurit ihop och gummit var i det närmsta sopslut. Så ett gäng nya treor satt som en fläskläpp. På mina skateskidor så bytte jag till ett par framhjul som rullar lite trögare också (kan inte riktigt siffror/motstånd på Elpex skate). Så nu är jag rustad för träning. Det jag saknar är en träningskläder-sponsor, så om någon är intresserad av att låta sina kläder synas på Sveriges största (till storleken åtminstone) skidbloggare så hojta till, ni vill inte missa det tåget. 

BloggerImage BloggerImage

1 kommentar:

Anonym sa...

Har kört några hundra mil med de trögare hjulen på Elpex F1 Pro skate och de har fungerat bra. I nuläget är de dock ganska utslitna så jag har bytt till normalhjul. Passar när formen är under all kritik :) Annars är treor bra för att de tvingar fram bra teknik, och förhindrar att allt blir en lek med mycket fyrans och femmans växel.