lördag, mars 22, 2014

35:a på femmilen - 47 kilometer stakning - kramp i ryggen


Då var min fjärde femmil avklarad. Idag rosade man väl inte marknaden direkt. Första tre kilometrarna gick bra tycker jag, hade bra fart och åkte kontrollerat. Därefter pajade ryggen totalt, fick en rejäl kramp i ländryggen och blev därefter tvungen att staka, men även det gick inte helt smärtfritt. Blev tvungen att stå upp i varje utförsbacke och slå på rygg + skinkorna. 

Efter cirka 22 kilometer kommer Lars Suther ikapp mig (han hade åkt 12 kilometer), jag började då få något bättre fart under skidorna och lyckades nästan hänga med honom i ett varv, han åkte dock lite för fort för mig. Resterande del av loppet gick ganska bra och jag plockade placeringar. 

Är väl inte så nöjd med min 35:e plats, men när jag med fäste under skidorna, kramp i ryggen och stakning så kanske jag inte kan åka så mycket fortare. Det positiva med loppet är att jag krigade på hela tiden, inte svor en ändå gång och aldrig tänkte något negativt, blev väl mest besviken då jag känt att formen är bättre än en 35:e plats på SM. 

Förstår inte riktigt vad problemet är att jag får kramp i ländryggen, speciellt vid klassisk skidåkning?! Förut var ju klassisk skidåkning och diagonal mitt främsta "vapen"!

Inga kommentarer: