torsdag, september 19, 2013

Rooney i 200-klubben inför Manchester-derby



För ett par dagar sedan så gjorde Wayne Rooney en bragd mot Bayer Leverkusen i Champions League, sitt 200:e mål i Manchester United-tröjan sen han år 2004 kom till klubben från Everton. Han är den tredje genom tiderna att klara denna bragd för Manchester United. Efter spekulationer om en flytt till en annan klubb tidigare i somras så verkar han nu ändå ha bestämt sig för att stanna.

Rooney uppvisade stor glädje i att uppnå milstolpen, denna kunde inte ha kommit lägligare eftersom att det på söndag är dags för ett Manchester-derby. Om han fortsätter spela bra så finns det goda chanser till flera mål då, vilket kan ge dem den lokala fördelen och tre viktiga poäng i Premier League.

Rekordet kan slås

Skulle det engelska esset stanna kvar i klubben, så kan Rooney slå Sir Bobby Charlton's målrekord, dock så kan osäkerheten om hans framtid i klubben stå i vägen för honom. Jessica Bridge från Ladbrokes säger: "om Rooney spelar så här bra hela säsongen så dröjer det inte länge innan han passerar Sir Bobby, den enda som kan hindra honom är att han byter klubb".

Rivalmatchen mellan Manchester United och Manchester City kan ge Rooney en chans att göra mål igen, men han har en utmanare i sin position av Robin van Persie, som är 1/6 ifrån att peta honom denna säsongen. Inför derbyt så United 23/20 favoriter, med City på oddsen 9/4 att vinna på Old Trafford.

Inga kommentarer: