fredag, februari 05, 2010

Lätt intervallpass

Tjo hej!

Nu har jag kört ett "väckningspass" för kroppen. Kändes i början precis som det brukar då man vilat dagen innan, nämligen rätt segt och skapligt hög puls. Men efter ett tag så kom jag in i åkningen och flytet, vilket gjorde att kroppen kändes piggare och att pulsen sjönk.

Jag började med att värma upp runt hela elljusslingan, vilket innefattar: "vanliga" elljusspåret, lilla mördarbacken och stadion. Den lilla svängen tog 20,50 minuter, med en medelpuls på 133, maxpuls på 165 och en total stigning på 85 meter.

Efter uppvärmningen så började intervallerna. 10"-20" såklart. Första setet (likaså andra) startade jag längst nere på stadion, körde upp och runt eljusspåret ett varv + första backen en gång till. Det blev 30 stycken och 15 minuter, med en medelpuls på 171, en maxpuls på 181 och 90 meter stigning.

Vila fem minuter, passade på att dricka vatten.

Andra setet startade som ovan skrivet på stadion även det, denna gång nöjde jag med att köra upp till elljusspåret och nästan runt ett helt varv. Resultatet denna gång blev 20 intervaller, 10 minuter, 175 medelpuls, 183 maxpuls och stigning på 70 meter.

Då jag kört klart intervallerna så stod klockan på 50 minuter, planen var att åka 1,30 timmar. Så jag drack en slurk ur mitt vätskebälte i riktig Henrik Öijer-anda. Därefter körde jag lugnt i 40 minuter. Under dessa fyrtio minuter passade jag på att köra diagonalt utan stavar, bara för att hitta tekniken, och känna att tyngdöverföringen stämde bra.

Nu ska jag duscha, äta, köpa godis och se film!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle gärna vilja ha en förklaring på hur 10"-20" går till?
Mvh/Mackan

Unknown sa...

Med 10"-20" menar jag: 10 sekunder maximalt arbete, 20 sekunders aktiv vila. Upprepas under den tiden jag planerat att köra, vanligtvis 3x15 minuter, med 5 minuter vila mellan.