fredag, januari 29, 2010

Så funkar det!

När man inte har något att göra, så skapar man sig jobb. I ren "så funkar det"-anda, har jag nu gått omkring och fixat saker.

Idag har jag gått ut för att ladda batteriet till bilen med hjälp av min Black and decker BDV030 starthälp som jag vann på bessemerloppet 2009. Vi får se om denna produkt överhuvudtaget fungerar. Man ska stoppa in en 12V-kontakt i cigarettuttaget på bilen, och med hjälp av den så ska den ladda upp batteriet :
Min kupévärmare till bilen har fungerat väldigt dåligt och varit glapp. Luskade ut att det var strömsladden som var glapp. Så det var bara att skruva isär värmaren, korta av sladden, skala av den och sätta in de "nya" sladdarna i "sockerbiten":  


Isärskruvad.


Klart!


När jag sedan skulle testa värmaren i vägguttaget så sitter uttaget på "trekvart", men två inskruvade skruvar senare så sitter även vägguttaget bättre än någonsin:


Läskigt att sticka in en skruvmejsel där.

Nu ska jag ut och se om bilskrället fått nån ström i batteriet:


Bilen ser inte alltför pigg ut.


6 kommentarer:

Mang-O sa...

Fan vad pedagogiskt adam! =) nu kan vilket snille som helst mecka med kupévärmaren ;)

Unknown sa...

Tack Mangan. Ja, jag kände att jag behövde lära er det :)

Hammer sa...

Du får ju skaffa en CTEK-laddare och ladda batteriet med!! =)

Unknown sa...

Ja jag vet, har en sån hos mina föräldrar, det är den bästa :) Den här skiten funkade ju inte!

Anonym sa...

Halloj! Om laddaren hade fungerat så borde det belönas med Nobelpriset eller något liknande, "laddaren skall anslutas till cigguttaget" låter ju intelligent när bilen saknar ström...:-)

Moment 22

Unknown sa...

Men din borting, den laddar upp bilen såpass att den ska kunna starta. Det funkade ju? Batteriet var helt tomt innan, och efter några laddningar så funkade det ju!