torsdag, januari 28, 2010

1,40 timmar klassiskt.


Då var premiärturen för Bergebo avklarad, och det var ju inte direkt några kanonfina spår. Visserligen har det ju kommit mycket nysnö, men jag tycker att man ändå ska kunna få till bättre spår. Jag körde lugnt fram och tillbaka, medan Kalle, G och Fredrik, Ö körde stakintervaller. Själv så var jag ganska trött i kroppen efter de hårda pass jag kört., men man måste vara sliten ibland för att kunna utvecklas.

Nu när jag kom hem hade jag fått mail från tävlingsledningen på elljuscupen och tydligen har den blivit flyttad till Bergebo, ingen höjdare med andra ord, fast det är bara att bita ihop! Nu ska jag äta, hörs senare.

Passdata:

1,42,15 timmar
118 medelpuls
153 maxpuls
340 höjdmeter
923 kilokalorier


Bilder:
4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Adam!!!

Kan du lägga ut lite bra tips på intervaller man kan köra.. Är motionär

Pelle

Unknown sa...

Hej.

Det beror helt på om du vill åka fort på långlopp, eller mer traditionella lopp.

Men intervaller där du ligger på en ansträngning strax under mjölksyra. Där kan du köra tex: 10x3 min, 4-5x8 min, 6x6 min, snabbdistans 30-45 min och så vidare, cirka 30-45 min effektiv tid är lagom.

Annars kan du köra intervaller på maximal ansträngning: 4x2,5 min, 10 x 1 min, 30 stycken 15"-15", alltså kortare intervaller med mjölksyra.

Du kan också köra stakintervaller i en lagom hård kontrollerad fart (AII-AIII) 3-5 x 10-12 min. Både på platt och kuperad bana.

Hoppas du fick några användbara tips!

Anonym sa...

Hej Igen !!

Det är för långlopp..


Pelle

Unknown sa...

Okej, men dessa pass som intervaller räcker långt. Sen kan du köra lite längre och lugnare distanspass, mest för att bli van med tiden. Där ska du hålla igen farten för att ha ork kvar till de hårdare intervallpassen.