lördag, juli 08, 2023

Söker skidklubb - men har jobb (jag inte vill ha)


Arkivbild från sommaren 2023 (alltså en dag, 17:e juni)

Hej!

Det gick ju bra att nå målet om 1 000 prenumeranter på min Youtube-kanal. Tack för hjälpen! Får försöka kämpa vidare med den. 

Jag har ju en viss osäkerhet kring framtiden, vilket jag säkert också är duktig på att överdriva. Saker brukar lösa sig. Exempelvis hade jag inget jobb klart när jag gick på semester i mitten av juni. För drygt en vecka sedan ringde skolan och erbjöd mig jobb igen med en annan elev. Jag tackade ja då jag inte hittat något annat. Dessutom har jag fått svar från de yrkesutbildningar jag sökt inom programmering och som redovisningsekonom, 200-400:e reserv… Sinnessjukt.. 

Jobbet på skolan är något jag absolut inte vill ha egentligen och jag har redan börjat må dåligt över det. För utan att avslöja för mycket så har det under föregående läsår varit rejäl kalabalik kring den jag nu blivit erbjuden. Men jag måste ju som sagt ha ett förvärvsarbete för att kunna försörja mig och Alfons.

Jag kan ju både mycket och inget när det kommer till livet. Har börjat fila på någon form av utkast till ett nytt CV/personligt brev:

Jag kan både mycket och inget. 

Studier 
Pluggat samhällsvetenskap med inrikting ekonomi på gymnasiet, samt två av tre år på sport management-programmet. 

Arbetslivserfarenhet 
Jobbat på en rad yrken såsom gym, städfirma, planterat träd, Scania, företagsevent med samarbetsövningar, skolor som elevassistent, idrottslärare och skidtränare. Erfarenhet av ett eget företag där jag själv skött all bokföring och administration. Invald i min bostadsrättförenings styrelse.
Mer?

Driv från idrotten
Lyckats bli topp-100 på Vasaloppet 11 av 13 lopp. Vunnit den svenska långloppscupen, 13 nationella långlopp, SM-brons stafett, tour de ski China, etc. Tränat 800 effektiva träningstimmar nästan uteslutande på egen hand. 

Personligt 
Har en son på halvtid. Född och uppvuxen i Falun, bott i Borlänge sedan 2016. 

Intressen 
Intresserad av ekonomi och aktier. Lyckats jobba ihop en portfölj på 2,5 miljoner. Gillar tekniska prylar och kan hantera datorer något över medel. 

Men som vanligt har jag inte haft mental ork till att ta tag i något mer än detta och att sökt några yrkesutbildningar. Nu är det försent att söka nytt inför hösten dessutom. All min tid och ork går åt till träningen. Vad det nu ska leda till egentligen? Det är väl snarare en flykt och ett invant mönster jag har svårt att bryta. 

När det sedan kommer till tävlingsbiten så fick jag i förrgår reda på att min nuvarande skidklubb lägger ner verksamheten helt. Så nu står jag helt utan klubb också. Hade önskat tävla för en klubb där de enda önskemål jag har är att få tävlingskläder och betalda starter för de få tävlingar jag åker. 

Jag sträcker ut en hand till er om tips och hjälp med ovan. Dela gärna inlägget så blir jag glad. 

Tack!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Sök jobb på nått lager. Kanske inte världens roligaste. Men hyfsat betalt för ett enkelt och "bekvämt" jobb.
Går oftast att jobba extra också om man pluggar.
Tack för bra bloggar och vlogg!

/Kristofer Borgström

Adam Steen sa...

Tack för din input! Tack för det 🙏🏽