fredag, augusti 19, 2022

Uppdatering i bilder och text. Samt småless.

Lägesuppdatering med bilder och text:

I veckan fick Alfons en lite för tidig femårspresent, nämligen en ny cykel! Lite för stor, men bara han fick hjälp att komma igång och att stanna så gick det bra. Vi tog två trevliga cykelturer runt i Borlänge i måndags och tisdags. Det var väldigt mysigt och kul för oss båda. I tisdags fick vi bevittna hur det soliga vädret byttes ut mot dödens regnmoln och med en rejäl efterföljande regnskur. 
Fick hem nya Hoka Tecton X i tisdags, kändes riktigt fina!Likaså ett par Hoka Clifton 8
*hata livet 

Igår åkte jag och min bror ned till Stenungsund. Han ska tävla i vattenskoter (själv avskyr jag allt som har med motorer att göra). Jag hade nämligen två biljetter till Håkan Hellström som jag fick i julklapp 2019, men som blivit uppskjutet två år pga Corona-pandemin och istället går av stapeln ikväll. Såhär med facit i hand skulle jag ha stannat hemma, för vi har använt min bil och jag hatar att åka med den. Den slits, den blir skitig, den blir förstörd, det har gått diesel något så inåt helvete (mycket pga hetskörkning samt en vattenskoter bakpå) och även pengar som bara rinner mig mellan fingrarna. Pengar som sedan länge varit en rejäl bristvara för min del. Känner mig rejält fattig och går på knäna som aldrig förr just nu. 

Jag ska tillägga att jag i minst 3-4 veckor sovit dåligt så fruktansvärt, snittat typ 4-5 timmar per natt. Något som gjort mig väldigt less och irriterad igen. Är även en aning nervös inför jobbet som idrottslärare för hela skolan. Tvivlar på om jag ens kommer kunna klara av det..?! Inte heller fått något kontrakt från jobbet på lönen. Jag misstänker att jag kommer ligga kvar på samma låga lön som förra året också. Ni hör ju att jag inte är så uppåt just nu. Så som sagt skulle jag ha stannat hemma, sålt biljetterna och inte bränt upp mina sista korvören på någon sådan här onödig resa. Lägg där till att jag i min väska med mig ned hit hade en uppsättning med kläder inför kvällen, i väskan hade jag också en flaska med flux munskölj som läckt över varenda jävla plagg. Allt jag gör och allt jag tar mig för blir bara skit, aldrig någonting som kan gå min väg.. 

Hoppas livet vänder till det bättre snart, att jag blir glad, att jag hittar en tjej, att jag slipper oroa mig för ekonomin, att jag finner mening och glädje. Kanske är det bara en vanlig liten dipp på grund av dålig sömn som spökar igen. Det brukar vända och kännas bättre efter någon vecka på botten. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Herr Steen borde kanske våga vrida ner träningsintensiteten lite? Som bloggläsare med fräscha ögon utifrån tycks det finnas ett samband mellan ökad träning, sämre humör och dålig sömn. Skulle föreslå att äta ordentligt så det inte är blodsocker-blues som stör sömnen och fundera över att prova varannan dag lugnt istället för att hetsa på med hårda intervaller för jämnan? Tror det var ett tag sedan du körde ett lite kortare OCH lugnare pass? Vet att det kan kännas skrämmande med segehten som kan komma då, men det är normalt för man kan inte leva på stress-hormoner hela tiden. Full gas hela tiden leder till öken i långa loppet. Tänk på att inte ens Stålmannen presterar stordåd hela tiden, största delen av tiden är han Clark Kent. Så varva hårt med att köra smart! Tillåt kroppen att få hämta igen sig emellanåt. Jag klickade förresten hem en TENS apparat häromveckan, tycker den funkar bra för att hålla tankarna på annat håll och tar hand om ångest-krypningar i kroppen. Ha de gott!

Adam Steen sa...

Ja, det är något jag borde göra absolut. Ja, jag kanske måste göra det. Men det är ju den här rädslan att bli sämre om jag tränar mindre. Jag inbillar mig att jag behöver all denna träning för att fungera som människa och jag tar till det som någon form av flykt emot ångest och för mina egna tankar om mina tillkortakommanden som människa och person. Jag kan inte minnas när jag körde kortare och lugnare senast.. Okej! Tack för tips och för fin kommentar!