fredag, augusti 12, 2022

10 x 4 minuter stakintervaller



Rider ut i solnedgången på mina Elpex 3:or

Godkväll! 

Första arbetsveckan avklarad. Skönt! En aning nervös inför planering och genomförandet som idrottslärare för en hel skola årskurs 1-9 (vissa dubbelklasser gör att det endast är åtta lektioner per vecka). Men det ska nog gå det med, bara jag kommer in i det. Min anställning är 50% som idrottslärare och sedan 25% som assistent åt en elev i årskurs 6. Schemat för veckan ser också ut att vara helt okej! 

Dagens träningspass började en aning misäraktigt med dödens motvind hela uppvärmningen ut till cykelbanan mellan Falun och Borlänge, samt hela vägen till Falun. En sån där äcklig storm-motvind som bara verkar drabba mig. Dessutom låg det fortsatt massvis med gräs, samt mer grus än på en grusväg längs cykelbanan, nu hela vägen till Falun:




Smedsbo. Det syns inte hur illa det var bitvis. Här var dessutom ett ställe som var hyfsat ”bra”.

När jag väl vände i Falun efter sex av mina tio styckna fyraminutersintervaller (en minut vila) så var det som att allting ljusnade och det flöt på betydligt bättre. Jag hade nämligen MEDVIND hela vägen hem igen. 

Jag kände mig seg under uppvärmningen och under de första intervallerna. Men det lossnade efterhand och kändes helt okej mot slutet. Medelfarten blev 24,8 km/h totalt, jag plockade + tappade 200 höjdmeter och maxpulsen för dagen blev fina 176. 

Hela passet landade på 2 h 5 min och 41,4 kilometer. Ingen styrka efteråt skönt nog och vilodag imorgon! 

Ha en fin helg!

Inga kommentarer: