tisdag, juni 28, 2022

2 x Löpning och styrka



Hej!

Vanligtvis brukar jag vila på tisdagar, men nu med ledighet så går det bra att träna även denna dag, vilket kan ge mig vila till helgen igen istället. 

Jag tog mig till sommarstugan i Dala-Floda idag för att få träffa Alfons och för att få träna. Mina krånglande hälsenor har gjort så att jag inte kunnat springa det minsta i år, men idag ville jag testa hur det kändes. Såhär i efterhand kanske det var i det längsta laget, men det här med måttlighet är väl inte något jag brukar hålla på med. 

Skönt som bara den att äntligen få snöra på mig mina Hoka Speedgoat 4 och få springa i skogen, det är något jag verkligen saknar!

Jag började passet med att springa 75 minuter och 15,5 kilometer. Upp till Sången och Gysjön. På en blandning av stigar och grusvägar. Hela detta passet kändes det ganska lätt och bra. 

Delmoment två i träningen blev: strax över 700 repetitioner av mina gluteusövningar, 350 repetitioner  med kettlebell + gummiband och 100 excentriska tåhävningar. 

Avslutade sedan kalaset med 60 minuter och 12,2 kilometer löpning. Något kortare vända över Gysjön och Sången, samt åt motsatt håll mot första vändan. Ganska trötta ben denna gång och lite lätt känning i ena hälsenan stundtals. 

2 h 15 min och 27,7 kilometer löpning blev ändå rätt hårt åt benen, så jag kommer nog få känna av det imorgon. 

Ha en fin tisdagskväll!

Inga kommentarer: