fredag, december 10, 2021

En glädjens dag

Jag var lite kryptisk igår om vad jag höll på med innan mitt träningspass. Det jag gjorde var då för mig världens viktigaste sak, nämligen: make Addes Skierg great again! 

I måndags vid 20,00 gick Skiergen sönder, på tisdagen fyllde jag i ett serviceformulär, på onsdagen skickades de nya delarna och igår kom dom. 

Jag tog cykeln till Cirkle K i Kvarnsveden dit paketet kom, vinglade hem i snöyran med ena handen på styret och med den andra handen stenhårt hållandes i mitt nya flywheel (vad heter det ens på svenska, svänghjul?). 

Hemma så startade jag direkt igång med projektet att byta ut svänghjulet som hade gått sönder, jag passade även på att byta snören och spolar (de som snörena är upprullade runt med kullager och någon form av backspärr, likt bakhjul på rullskidor). 

Jag fick även med en ytterligare vågformad bricka som skulle ligga mellan de kopparfärgade distanserna och en distans som skulle sitta på baksidan. Det för att minska spelet i axeln till svänghjulet. Allting gick smidigt och nu verkar den funka igen, grymt!

Mindre än 70 timmar efter att Skiergen gick sönder så är den nu hel igen. Svänghjulet har fem års garanti, så det fick jag. De andra delarna fick jag betala, men det var skitsamma, det viktiga var att jag fick maskinen hel igen! Tack för snabb service concept2 Sverige! Nu är jag lite gladare!
_____

Idag kommer det nya paket igen, bland annat mina nya skatepjäxor. Ska bli spännande att testa dom! Jag har haft ont i hälsenorna från och till i år. Under de tre första skidpassen i år så stakade jag i en klassisk pjäxa och kände att hälsenan gjorde ont, igår så stakade jag i en duathlon-pjäxa med stöd upp på smalbenet och kände ingenting. Så skatepjäxor blir perfekt. 

Efter jobbet så ska jag hämta hem min älskade Alfons igen! Fredag, snart helg och vilodag imorgon. Drömmen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fan du är inte dum. Skruva ihop en skierg är fan inte lätt, lyckas fan aldrig själv.. bra jobbat!!!

Adam Steen sa...

Det vet jag väl ;)

Tog hjälp av en sprängskiss + youtube-filmer:

https://youtu.be/8g9PYn57hAA

https://youtu.be/PbRMyDFaozg

Tar man det bara lugnt så går det bra, ingen kärnfysik direkt 😊

Anonym sa...

Vad har du för upplägg på din coaching-verksamhet?
Om man vill ha hjälp med träning och så?

Adam Steen sa...

Det är efter dina önskemål. Jag kan bistå med träningsupplägg, tips, tekniklektioner både IRL och via filmer. Du får maila mig på adam@adamsteen.se om du är intresserad, så ska vi nog kunna hitta något upplägg :)