tisdag, oktober 26, 2021

Svajigt humör, börsaffärer och lite annat



Hämtade ut ett gäng nya återhämtningsdrycker från Smartfish häromdagen! Bra näringsinnehåll och dessutom väldigt goda!


Hej på er. 

Tisdag idag, vilket som alltid är veckans enda vilodag från träning. Denna vecka blir det dock även vila på lördag och häng med Alfons. Skönt på många sätt det! Märker hur jag blir allt mer nästan som besatt i träningen och att genomföra planen jag lagt. Nästan så att det är viktigare än att försöka bli bättre och kunna prestera. Lite missbruksvarning på det. Humöret är också ganska dåligt oftast, jag känner mig osäker på mig själv och jag är ständigt stressad. Jag är fortsatt på kartläggning på måndagarna för en eventuell utredning av ADHD, eller om det kanske är något annat som spökar. Vi får se. 

Jobbet är väldigt påfrestande också. Men samtidigt vet jag inte vad jag kan jobba med istället. Tycker ju väldigt mycket om dessa arbetstider och de ständigt återkommande loven. 

Det är bara att åter konstatera att livet går upp och det går ned. Bara att försöka göra det bästa av situationen hela tiden så brukar det lösa sig. 
_____

Under en period nyligen så var jag så less på mina börsinnehav att jag tog bort Avanza-appen i tio dagar. Det var skönt. Under förra veckan så återinstallerade jag dock appen och har gjort lite affärer igen. 

Tidigare under hösten så klippte jag till med ett köp av SEB (3% av portföljenk), jag sålde av insatsen efter deras kanonrapport förra veckan och behöll vinsten på 13%. 

Under en längre tid har jag varit bedrövad av mitt innehav i rövcaset Embrunker (Embracer) så förra veckan tog jag gråtstoppen och sålde av skiten till förlust med 2,5 årslöner, vilket nu i efterhand känns väldigt skönt. Anledningen till att jag sålde är dels att jag inte orkade med mer nedgång, men också att hela portföljen studsat en aning och att jag låg plus på helåret, trots bilköpet. Jag köpte Evolution för hela slanten. Ett bolag som både levererar fundamentalt och kursmässigt. Framöver ska jag försöka sluta leka trader. Tanken har dock varit att köpa tillbaka Embracer någon gång, men som det känns nu vill jag inte ta i eländet med tång ens. Har dock kvar några aktier (3% av portföljen).

Börsen känns dock väldigt läskig just nu och många orosmoln hopar sig. Inflation, energikris, olja, räntor, bostadspriser och så vidare. Känns som att det kan bli ett sista uppställ nu över vintern och in i våren. Sen kan det nog komma en rejäl smäll och då kanske det kan vara smart att dansa nära utgången. Den som lever får se. 
_____

- Se till att skaffa rocker-kortet med denna länk. Så får du 500 kronor att handla för om du gör tre köp med kortet. Dessutom kan du värva vänner och erhålla cashback på dina köp. Jag använder endast detta kortet nu. 

- Byt mobiloperatör till Fello med denna länk och få en månad extra till halva priset. 

- Prenumerera på min Youtube-kanal
_____

Ha en fin tisdag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha!
”Ska försöka sluta leka trader”
Och så köper du evo för allt 😂🤦‍♂️

Adam Steen sa...

Försvinn härifrån ditt satans äckel!

Anonym sa...

Hur har evo gått sedan du köpte? 😂

Adam Steen sa...

Bättre än man kan tro faktiskt. Jag är lång i mitt innehav och inte det minsta orolig. Att kommentera på ett hånfullt sätt anonymt är det värsta jag vet. Skulle inte tveka en sekund att låta dig smaka på tabben om jag fick tag i dig.

Anonym sa...

Hahaha du var ju lång i embracer också 😂 åh, tuffing där! Man ska akta sig för tabben! 🤦‍♂️

Adam Steen sa...

Gå och lägg dig. Hade jag bett om otrevliga anonyma kommentarer så hade jag skrivit det.