fredag, september 24, 2021

Inget Lidingölopp..



Ledig från jobbet idag, väskan var packad, skorna var redo, träningen har decimerats och jag var beredd att åka till Lidingö idag. Det blev tyvärr inte så. Inatt vaknade jag upp av en rejäl värk i halsen. Gjorde skitont att svälja. Jag somnade om och vaknade sedan kring 08,30 av att halsen fortsatt gjorde ont. Bara att ställa in. Tyvärr. Det har inte gått som jag vill med löpningen i år. Men vad ska man göra åt det då? Bara att acceptera läget tyvärr. 

Jag har känt mig lite konstig i kroppen en tid, ont i magen (uppsvälld, knip, halsbränna, osv), trött, småont här och var, sliten och på dåligt humör. Trodde det var nervositet inför loppet. Men kanske är det någon förkylning som spökat. Svårt att säga. Jag var hemma med en sjuk Alfons för någon vecka sedan och även tisdag - onsdag denna vecka. Så det kanske inte är så konstigt att även jag fick en liten förkylning nu. 

Det är jobbigt att bli förkyld. Jag vet hur tungt det brukar vara att komma igång med träningen igen. Kanske inte just fysiskt, utan mest mentalt. Men jag ska försöka se det som en liten ”reset” och få en omstart. Har ju planerat att ändra träningen nu under hösten till mindre timmar och lite mer intensivt. Det är ju läge för ”balkong-säsong” nu också, när vädret blir kallare och blötare, samt att mörkret kommer tidigare. 

Tråkigt att missa Lidingöloppet dock, en riktig höjdpunkt. Oroar ju mig över min ålder och att jag kanske inte kan hålla min nivå så länge till och så vidare. Men har jag bara motivationen och gör jobbet så borde nog det gå. Kolla bara på Anders Aukland som just fyllde 49. 

Det får bli en lugn helg i soffan. Kanske ta någon promenad. Tillåta mig själv att tycka synd om mig i några dagar, äta lite onyttigt och sedan ta nya tag igen när kroppen är kry. Dumt att gräva ned mig för mycket. 

Ha en fin fredag kamrater!

Inga kommentarer: