torsdag, maj 20, 2021

Sparande, bra besked, lagningar och bra rapport



Igår gjorde jag en ny laddning av mitt middags-ihopkok. Denna gång blev det fem matlådor och två tallrikar. Skönt att lägga mindre tid på matlagning i några dagar! 


Hej på er. 

En aning ledbruten idag från gårdagens träning. Trots att jag endast körde tröskel så är jag både sliten och har sovit sämre. Jag tycker att sömnfunktionen, ”body battery”, puls och liknande funkar bra på min Garmin  Den stämmer överens hyfsat bra med upplevelsen. Har den på mig dygnet runt. 

Igår gjorde jag klart så att jag fick byta parkering tillbaka till den gamla, så jag sparar 70 kronor per månad, dessutom blev det klart med bytet av företsgsbank från Nordea till Bokio, även där sparar jag cirka 70 kronor i månaden. Jag fick också möjligheten till att jobba två timmar under de kommande tre måndagarna (jag är ju vanligen ledig på måndagar) så jag kommer då få en något högre lön på slutet från jobbet. Sakerna ovan gjorde mig på ett bra humör igår. Det behövs inte mycket för att få mig glad inte! 

En till grej som jag sparar en del pengar på är att jag ofta brukar laga mina saker med antingen superlim, eller med nål och tråd. Senast i raden är mina träningshandskar som jag ibland använder till Skierg:



Före



Efter. Som nya. Nästan. 

Nu ska jag ta min cykel och bege mig från stan där jag jobbat, tillbaka till skolan. Sparad krona, win-win. 

Twitter-kriget har lugnat sig en aning. Men jag är också uppe i 267 blockade konton. Folk är helt galna på twitter alltså, anonyma och otrevliga konton som jävlas. De förstår inte min ironi, men samtidigt inte hela historien bakom allt. Jag är väl medveten om mitt risktagande i investeringar i enbart tillväxt. Men jag har en plan om att återgå till mer stabilare värdeaktier framöver. Jag hade panik då jag blev av med jobbet. Dessutom så är det ju vanligt som idrottare att be om sponsring och samarbeten. Så i min värld har jag inte gjort något fel fortsatt. 

Idag släpptes rapporten i Embracer. Efter succén med Valheim så var jag till över 90% säker på grymma siffror. Jag var dock väldigt orolig över marknadens mottagande av rapporten i denna volatila marknad. Men än så länge verkar det ha fallit ut väl. Men med min otur så vänder det nog snart igen. Fin dag hittills i alla fall:




2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Troligt att du var ironisk. Sälj av din portfölj och placera allt i breda indexfonder. Tillväxtaktier verkar inte vara din grej. Glöm inte bufferten!

Adam Steen sa...

Har jag bett om råd av dig? Isåfall måste jag ha glömt det.