fredag, april 16, 2021

Teknik-inställningar, vilotankar, fredag och Alfons




Hej alla fredagsfirare. 

Det verkar inte vara någon större utmaning att fylla dagarna med annat än träning i alla fall. Tänk om jag blir försoffad och gillar detta så mycket att jag inte kommer igång med träningen igen? Det som varit en av anledningarna till att jag brukar vara restriktiv med just vila och även sjukdomar. Uppstarten brukar vara så jobbig både fysiskt och mentalt. Men som med allt annat så är det väl bara att bita ihop och göra jobbet. Bada i skiten så att säga. 

Igår så åkte jag hem efter jobbet och fipplade en del med bild- och lamp-inställningar för min TV-setup. Jag åkte till Elgiganten och köpte en HDMI-kabel av bättre kvalitet. Tycker jag har fått till bilden ganska bra, men just lamporna är jag lite mindre nöjd med. Vill hitta ett bra läge för synkroniseringen av ljuset. Jag har tio stycken Philips Hue-lampor som via Apple TV:n och en Philips Hue Sync Box följer det som visas på bilden. Men det är knapphändig information att hitta för att få till det på bästa sätt, så ”trial and error” är en teknik jag åberopar. Har testat olika lägen och ljusstyrka på lamporna. Vill inte att dom ska lysa för starkt, utan med vara som en förlängning av TV-skärmen. Nya försök idag är jag rädd. Fan, det lägga mer tid på att få till tekniken och att bläddra efter nya program att se, än att just titta på TV:n. Men så kan det vara. När jag väl är nöjd sen så misstänker jag att jag börjar titta på nya alternativ att införskaffa.. 

Jag är ganska trött idag. Trodde jag skulle somna snabbt igår och få en god natts sömn. Men icke. Vände och vred mig länge, utan att komma till ro. Känner mig mer sliten än när jag tränar som hårdast. Men som jag varit inne på tidigare så är denna vila mest för det mentala, så att jag hittar sugen igen och blir mer hungrig på träning framöver. Har inte riktigt kommit på någon träningsplan än, men jag tror jag ska försöka hålla mig lite lugnare till en början, passa på att träna mer när jag är ledig, spara på krutet till hösten och vintern. Det hade varit kul att fokusera lite mer på löpningen nu under sommaren, om benen håller, förhoppningsvis gör dom det med hjälp av mina Hoka-skor och bra rehabilitering mellan passen. Hitta områden att förbättra genom att försöka analysera var mina största svagheter och styrkor är, för att därefter jobba med nyckelpass. Det löser sig nog. 

Efter jobbet idag så ska jag hämta hem Alfons från dagis. Det blir mysigt!

Inga kommentarer: