tisdag, april 27, 2021

Löpbandsfrossa + TRX och kettlebell



För att inte vara helt otränad om det skulle komma en Alfons-sjuka även på mig så var det lika bra att träna även idag. Denna gång blev det dock bara löpband, med efterföljande styrka. 

På löpbandet så körde jag 40 minuter rakt av på 16 km/h (3,45 min/km) och 0% lutning. För att ni ska slippa räkna så kan jag avslöja att jag hann 10,67 kilometer på den tiden. Det kändes bättre än igår faktiskt. Jag fick åter ett kvitto på att jag är bättre att springa på platten än uppför. Tanken var att återigen köra på i ett skapligt tempo, utan att pressa mig. Det var jobbigt, men klart kontrollerbart hela vägen in. Pulsklockan säger dock annat med 170 i snittpuls, 179 i maxpuls och med VO2 max i träningseffekt. Men har man inte tränat på lång tid så är det ingen konst att komma upp i puls, det kan jag lova. 

Efter löpningen så körde jag först mitt TRX-program nummer 1. Anledningen att jag skriver detta och inte alla övningar för att jag går tillbaka själv för att kolla, som en träningsdagbok. Jag orkar inte benämna alla TRX-övningar. Passet avslutades sedan med 100 repetitioner vardera av:



Marklyft med kettlebell och motståndsband




Press över huvudet

Inga kommentarer: