söndag, mars 21, 2021

Stakintervaller med en touch av syra!



Inför intervallerna. Lyckligt ovetande om dagens jobbigheter, även om jag hade mina aningar..




Skidåkningen längs Igeltjärnsvägen sjunger på sista versen. Väldigt isigt nu och det är i princip stakning i rälsen till spår som fungerar. Otroligt mycket folk som flanerar i spåren både här och på stadion. Finns det inte i princip hur mycket andra ställen som helst att gå på?!


Hej på er. 

Blev en sen träning idag också. Visma Ski Classics-loppet hade en förskjuten start och jag hade inte riktigt sugen att ge mig av innan jag sett det. Så direkt efter herrarnas målgång i Vålådalen satte jag mig i bilen och åkte upp till Bergebo för ett stakinervallpass. 

Konstsnöslingan var ganska sörjig och tungförd. Vägen var som sagt isig och väldigt snabb. Körde en lång uppvärmning på 50 minuter innan jag drog av dagens intervaller:

- 6 x 3 minuter, AIII+, 1,30 min vila

- 6 x 40” - 20”

- 6 x 30” - 30”

Körde intervallerna på konstsnön, så det var inte direkt några skrämmande snittfarter, men jag kom upp bra i puls och jag fick verkligen smaka på mjölksyra. Så det blev ett rätt bra pass ändå. Kändes bättre än skate-passet igår i kroppen också. Men jäklar vilken skillnad i känsla på att nästan maxa tre minuter, mot att köra tröskel, den sista minuter går ofantligt långsamt. Skillnaden i fart mellan tröskel och max är nog inte så stor heller tror jag, speciellt inte den sista minuten. 

Passet avslutade jag sedan med 20 minuter lugnt och fick på så sätt ihop två timmar och 33,9 kilometer. Hemma så körde jag ett TRX-pass också. Denna vecka landade på 12,45 timmar och 200 kilometer enligt min Garmin Forerunner 945. Inte illa denna tiden på året, med snötillgången vi har här dessutom. 



Ha en fortsatt fin söndag!

Inga kommentarer: