tisdag, mars 09, 2021

Rent vatten

 


Hejsan kamrater!

Det här med rent vatten är något som vi i Sverige är väldigt bortskämda med. Att kunna dricka det, tvätta sig i det, laga mat med det och så vidare är något som inte alla har möjligheten till. I många länder kämpar oerhört mycket personer med att kunna få tillgång till det som vi ser som en självklarhet: alltså rent vatten. 

Då vi har samma mängd vatten på jorden nu som för tusentals år sedan så inser man ju att det krävs en del jobb för att få det rent. Förr så klarade naturen av att rena det själv, då vi inte bodde så många på planeten. Men nu i takt med att vi blir allt fler så behövds det även hjälp med rening från oss människor. Många förstår nog inte, eller tänker inte på att det läggs ner oerhört mycket arbete med att rena vattnet så att vi svenskar kan ha tillgång till det. 

Med hjälp av patronfilter och även påsfilter så ser man till att vattnet som kommer ur kranen håller tillräckligt hög kvalitet för att drickas och användas av oss lyckligt lottade människor i sverige! Jag är väldigt tacksam över att vi har sådant bra vatten här i Sverige. Utan det hade det varit väldigt jobbigt!

Inga kommentarer: